Brons op het NK Mountainbike voor Anouk van der Meijden

14 juli 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag 12 juli werd het Nederlands Kampioenschap Mountainbike gereden in het Zuid-Limburgse Noorbeek. Door de vele regen van de afgelopen week was het uitgezette parcours in het heuvellandschap drassig en glad.

In de categorie Nieuwelingen meisjes stond de 14-jarige Hardinxveldse Anouk van der Meijden aan de start. Ze koos ervoor om rustig van start te gaan en haar eigen tempo te rijden. Dit bleek een goede beslissing te zijn, omdat ze in de loop van de wedstrijd verschillende meiden voorbij reed die te snel waren gestart en de man met de hamer tegen kwamen.

Met nog een ronde te gaan lag Anouk op de vijfde plaats en reed ze niet ver achter nummer drie en vier. Samen met een andere renster kwam ze de laatste bocht voor de finish uit. Een eindsprint moest uitmaken wie de bronzen medaille omgehangen zou krijgen. Normaal gesproken is Anouk een goede sprintster en zo ook deze keer. Als de nummer drie ging ze over de eindstreep. De bronzen medaille was binnen.

Dit seizoen was Anouk al een paar maal dichtbij een podiumplaats en nu is het haar gelukt bij de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

advertentie
advertentie