Roel Augusteijn benoemt tot waarnemend burgemeester

22 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Roel Augusteijn is benoemd tot waarnemend burgemeester van Hardinxveld-Giessendam, waar hij op 4 augustus begint. In goed overleg met de fractievoorzitters heeft Jaap Smit, de commissaris van de Koning, Roel Augusteijn voorgedragen als waarnemer. De fractievoorzitters hebben unaniem met deze voordracht ingestemd. Roel Augusteijn was van 2006 tot 2008 ook waarnemend burgemeester in Hardinxveld-Giessendam.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie en tevens woordvoerder namens de gemeenteraad, Wim de Ruiter, is blij met de benoeming: ,,Het is een voordeel dat Roel Augusteijn een oude bekende is van Hardinxveld-Giessendam. Onder zijn leiding willen we de constructieve gesprekken in de regio voortzetten. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de lijn van zijn voorganger zal voortzetten." Roel Augusteijn volgt Bert Blase op, die vanaf 4 augustus aan de slag gaat als waarnemend burgemeester van Vlaardingen.

In opdracht van het dagelijks bestuur van de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden heeft de commissie Schutte in februari van dit jaar een advies uitgebracht over de mogelijke toekomstige

bestuurlijke inrichting van de regio. In het najaar volgt besluitvorming in de gemeenteraden over dit advies. Tegen deze achtergrond is gekozen voor de benoeming van een waarnemend burgemeester met ruime bestuurlijke ervaring en kennis van de gemeente en de regio. De benoeming geldt voor onbepaalde tijd. Na de besluitvorming in de gemeenteraden zullen de commissaris en de fractievoorzitters de balans opmaken over het vervolg.

Roel Augusteijn beschikt over ruime kennis van en ervaring met het openbaar bestuur. Hij is van 2001 tot 2006 gedeputeerde in de provincie Noord-Brabant geweest. Vanaf 2008 is hij waarnemend burgemeester in de gemeente Maasdonk. Deze gemeente wordt per 1 januari 2015 heringedeeld. Tot aan de herindeling van de gemeente Maasdonk combineert de heer Augusteijn het waarnemerschap van de gemeente Maasdonk en Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie