Volharding huldigt trouwe leden

24 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Leden Gemengde Zangvereniging Volharding met vakantie

De traditie wil, nog voordat het vakantie is, dat trouwe leden even extra aandacht krijgen en in het zonnetje worden gezet.

Daarna is er gelegenheid om de jubilarissen te feliciteren, waarna we gezellig met elkaar ontspannen bij een hapje en een drankje. Als dat alles achter de rug is wordt het pas écht vakantie.

Piet Vlot, 10 dagen eerder gehuldigd bij E.M.S., werd op 1 maart 1954 bij Volharding ingeschreven en was gedurende 60 jaar een trouw lid. Zijn vrouw Gerry werd een jaar eerder lid en nu, na 60 jaar is dat verschil nog even groot.

In haar toespraak noemde voorzitter Dicky de Kreij hem een "echt verenigingsbeest".

Na de toespraak ontving hij in de al eerder aan hem uitgereikte gouden speld een 2e briljantje. Piet had laten doorschemeren dat de vereniging geen extra kosten voor hem moest gaan maken, maar trots en in dankbaarheid aanvaardde hij de decoratie.

Naast deze gebeurtenis heeft het bestuur gemeend dat een echtpaar, dat beiden 60 jaar lid van hun Volharding is, ietsje meer toekomt. Een cadeautje werd door een enigszins geëmotioneerde Piet Vlot uitgepakt en hardop aan de leden voorgelezen. Zij beiden werden middels deze tot ereleden van de vereniging benoemd.

Het was volgens Piet niet moeilijk om zolang lid te zijn, als je er maar op jonge leeftijd aan begon.

Nanda Verhoef-te Welscher werd lid op 1 november 1988 en werd gehuldigd met haar 25-jarig jubileum. Zij was gedurende 14 jaar 2e secretaris en werd daarna lid werd van de muziekcommissie.

Zij ontving de zilveren speld met daarin verwerkt het nieuwe logo van de KBZON, de Koninklijke Bond voor Zang- en Oratoriumverenigingen in Nederland.

Beide decorandussen ontvingen tevens een oorkonde en een mooi boeket.

Hierna was het tijd voor ontspanning, waarna een welverdiende vakantie.

Leden hadden al 2 weken gehad en gaan nu nog eens 4 weken met vakantie. Maar eerst was er nog een hapje en een drankje waarmee de avond gezellig werd afgesloten.

Gewerkt wordt aan een nieuw programma met een fris en pakkend repertoire. Ook in de Kerstmaand zijn activiteiten gepland en zullen op verzoek (kerst)optredens gegeven worden.

Als dit je aanspreekt word je uitgenodigd om mee te zingen. Dat kan elke woensdag vanaf 27 augustus van 19:30 - 21:30 uur in de kerk van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB in de Peulenstraat.

Voor informatie bel 0184 616304 / 0651 116196 of mail aan gzv.volharding@hetnet.nl

Bestuur Volharding.

advertentie
advertentie