Giessenlanden peilt mening over Wmo-loket

4 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GIESSENLANDEN - De gemeente Giessenlanden wil graag weten hoe cliënten de dienstverlening van het Wmo-loket ervaren. Onlangs is hiervoor een enquête verspreid. De ingevulde vragenlijsten druppelen gestaag binnen. Toch nog een laatste oproep van de gemeente aan cliënten van de Wmo om de enquête in te vullen en te retourneren.

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig blijven en meedoen in de samenleving. Meestal lukt dat prima. Gaat het wat minder goed dan helpen familie, vrienden, buren en vrijwilligers vaak een handje. Soms is er meer (professionele) ondersteuning nodig. Dat is geregeld in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De gemeente Giessenlanden wil graag weten hoe gebruikers van de Wmo deze ondersteuning ervaren. Ook wil zij weten wat Wmo-cliënten het belangrijkst vinden aan deze dienstverlening.

Daarom heeft de gemeente Giessenlanden de afgelopen weken cliënten benaderd die contact hebben gehad met het Wmo-loket. Zij kunnen hun mening geven over de kwaliteit, communicatie en persoonlijke aandacht van de dienstverlening van het Wmo-loket. De vragenlijst hiervoor is opgesteld in samenwerking met het Wmo-platform, Platform Gehandicapten Zedje en de Seniorenraad. De resultaten van dit onderzoek zijn er naar verwachting in september. Met deze informatie wil de gemeente deze dienstverlening nog beter afstemmen op de behoeften van cliënten.

Wie de enquête nog thuis heeft liggen, wordt door de gemeente gevraagd om deze alsnog in te vullen. Hoe meer mensen de enquête invullen, hoe beter de dienstverlening van het Wmo-loket kan worden gemeten.

advertentie
advertentie