Afbeelding
Archief BDU Media

Noodmaatregel leerlingenvervoer vanwege rechtszaak

10 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - De gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Gorinchem, Giessenlanden, Molenwaard en Zederik hebben een noodmaatregel moeten nemen wat betreft leerlingenvervoer binnen en buiten de regio. De gemeenten en de vervoerders zijn een contract voor de eerste helft van het nieuwe schooljaar aangegaan, waar eigenlijk een contract voor twee schooljaren afgesloten zou worden. Vanwege een rechtszaak gaat dit echter niet door.

De rechtszaak komt voort uit DVG, een van de grotere vervoersbedrijven. Zij eisten woensdag in de rechtbank van Dordrecht dat de aanbestedingsprocedure

overgedaan moet worden. Van de zeven vervoersopdrachten die de gemeenten hadden, kwam er maar één bij DVG terecht. Concurrenten zouden, vanwege een gebrek aan transparantie vanuit de gemeente, te lage prijzen hebben aangeboden voor het leerlingenvervoer, waardoor DVG buiten de boot viel.

Op 20 augustus doet de rechter in Dordrecht uitspraak. Omdat veel scholen dan al weer open zijn, waren de gemeenten genoodzaakt om een tijdelijk contact met vervoersbedrijven af te sluiten. DVG is bij deze tijdelijke oplossing uitgesloten.

advertentie
advertentie