Servanda zoekt vrijwilligers voor Maatjesprojecten.

18 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

In het najaar van 2014 start Servanda, Stichting Welzijn Hardinxveld, met een aantal maatjesprojecten.

Maatjesproject 'Samen op stap'

Eenzaam. Iedereen weet hoe het voelt. Maar niet iedereen is in staat om hier zelf iets aan te doen. Voor sommige mensen is het moeilijk om contacten te leggen en te onderhouden, hierdoor wordt hun kringetje steeds kleiner en ligt sociaal isolement op de loer. Onder de mensen komen is met zijn tweeën makkelijker.

Daarom heeft Servanda het maatjesproject voor mensen vanaf 55 jaar opgezet. En u begrijpt, maatjes zijn er nooit genoeg…..

Met een paar uurtjes per week kunt u iets betekenen voor uw medemens. Van het drinken van een kop koffie tot een wandelingetje in de zon. Er zijn duizend-en-één mogelijkheden!

Maatjesproject 'Kids Mate'

Het maatjesproject 'Kids Mate' is voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 14 jaar met wie het even niet zo lekker gaat. Bijvoorbeeld doordat ze weinig of verkeerde vrienden aantrekken, doordat ze thuis, in de vrije tijd of op school problemen hebben, de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs moeilijk vinden of voor kinderen die om wat voor reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. U als maatje biedt een luisterend oor en gaat samen activiteiten ondernemen van samen knutselen tot huiswerk maken.

Vrijwilliger worden?

Als maatje heeft u als vrijwilliger gemiddeld een paar uurtjes per week of per twee weken, ongeveer een jaar lang contact met de deelnemer. Belangrijk is dat het contact op gelijkwaardige basis plaatsvindt.

Een coördinator van Servanda zorgt voor het eerste contact met het maatje en de deelnemers. In onderling overleg worden de dagdelen en de te ondernemen activiteiten afgesproken.

Stichting Servanda heeft een goede regeling voor vrijwilligers. Zo kunt u als maatje rekenen op ondersteuning bij de werkzaamheden en deskundigheidsbevordering. Buiten het feit dat u iets voor een ander doet, levert vrijwilligerswerk ook ú iets op: het geeft een goed gevoel, u kunt uw kwaliteiten inzetten, u kunt ervaring opdoen, nieuwe dingen leren en u leert nieuwe mensen kennen.

Aanmelden als maatje

U kunt zich aanmelden als maatje voor het project 'Samen op stap' bij de coördinator Davinia Vogel via telefoonnummer: 0184-612771 of via e-mailadres: d.vogel@servanda.nl.

Voor het project 'Kids Mate' kunt u zich aanmelden bij de coördinator Ellen Vissers via telefoonnummer 0184-612771 of via e-mailadres: e.vissers@servanda.nl. Meer informatie www.servanda.nl

advertentie
advertentie