Sporthal de Wielewaal voor 5 dagen een speelparadijs

19 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Sporthal De Wielewaal verandert vanaf donderdag 21 augustus voor vijf dagen in één groot speelparadijs. De sporthal in Hardinxveld is de afgelopen dag omgebouwd tot een grote speeltuin, opgedeeld in hoeken waar kinderen onder andere naar hartelust kunnen spelen en knutselen. Het is weer tijd voor de Speel-In.

door Pauline den Ouden

De Speel-In wordt dit jaar voor de 36e keer gehouden en nog steeds is het evenement een groot succes met gemiddeld 800 jonge bezoekers per dag. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar kunnen in de hal kiezen uit meer dan 35 verschillende hoeken met activiteiten. Zo zijn er voor de creatieve kinderen onder andere hoeken waar ze kunnen kleien, figuurzagen, timmeren en tekenen. Daarnaast kunnen ze zich vermaken in een theater, een videohoek, een playbackshow, een sporthoek, een laboratorium en meer. Keuze genoeg in ieder geval voor een week lang speelplezier.

Kindervakantiespektakel

Het kindervakantiespektakel wordt georganiseerd door een grote groep vrijwilligers en een beroepskracht van de stichting Servanda. Met een groot enthousiasme vertellen organisatoren Marije van der Vliet, Jurre Kraaijeveld en Henk Vlot over het evenement. ,,Aan het begin van de dag staat er meestal een lange rij met kinderen die staan te popelen om naar binnen te gaan. De kinderen die al vaker geweest zijn, rennen vaak ook meestal direct naar hun favoriete hoek. Dat is vooral het leuke aan dit evenement. De kinderen zijn helemaal vrij om te kiezen wat ze gaan doen. Er zitten bijvoorbeeld kinderen de hele week in de Leeshoek. Geen probleem, er is niemand die hen tegenhoudt. Vanaf het begin wordt dit al georganiseerd volgens dezelfde formule. We krijgen van ouders weleens de reactie dat de kinderen de laatste weken niet op vakantie willen, omdat dan de Speel-In is. Dat is een compliment. In deze tijd van de smartphones en tablets zijn ze het niet meer gewend om bijvoorbeeld creatieve dingen te doen. We merken dat kinderen weer enthousiast worden om dit soort activiteiten te doen. Het doel van de Speel-In is kinderen een te gekke week geven en dat werkt blijkbaar."

Tijden en informatie

Op de donderdag 21, vrijdag 22, maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 augustus kunnen de kinderen vanaf 09:30 uur tot 15:30 uur in de Wielewaal aan Cornelisweer 2 terecht. Van 12:00 uur tot 13:00 uur zal er een pauze zijn. Kinderen kunnen dan thuis eten, maar ook overblijven in de foyer. De kosten voor het evenement bedragen €8,00 per kind voor de hele week en €2,00 per kind voor een losse dag. Daarnaast is er voor begeleiders nu ook een bandje te koop om het overzicht te bewaren.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.speelin.nl.

advertentie
advertentie