De Buiten Giessen wordt tijdelijk Keizersgracht

22 augustus 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - De Buiten Giessen in Hardinxveld-Giessendam is donderdag tijdelijk omgedoopt tot Keizersgracht. Aanleiding hiervoor was de Super Swim Night van Stichting ALShetjeraakt in voorbereiding op de Amsterdam City Swim. De organisatie was in handen van Jan Keijzer, die zijn terrein voor deze avond beschikbaar stelde, Klaas Zuur, zwemmer van het team, en Ger Biesheuvel, 'ambassadeur' van Stichting ALShetjeraakt. Op deze avond werd er uiteraard getraind voor de Amsterdam City Swim, een zwemtocht van 2014 meter door de grachten van Amsterdam, die op 7 september gehouden wordt.

In de nieuw benoemde Keizersgracht was een mooi parcours uitgezet met boeien. Onder begeleiding van de reddingsbrigade Moby Dick en 2 duikers werd er door ca. 30 mensen op een veilige manier een afstand van 2 kilometer gezwommen. Dare2Tri voorzag de alle zwemmers van swimsuites, wat niet onverstandig bleek gezien de watertemperatuur.

Voorafgaand aan de zwemtraining was er allereerst een presentatie van de nieuwe kleding voor alle zwemmers van Team ALShetjeraakt. Verschoor Wonen was zo genereus om alle zwemmers te voorzien van dezelfde kleding, zodat het team ook de uitstraling van een team heeft. Vervolgens werd er een heuse ALS Icebucket-challenge gehouden, die inmiddels een behoorlijke hit is op Facebook. De avond werd in de kleine uurtjes afgesloten onder het genot van een hapje en drankje onder muzikale begeleiding van een DJ.

De voorlopige opbrengst van deze avond bedroeg maar liefst ruim € 2.700,00. Geld dat uiteraard één op één gebruikt gaat worden voor onderzoek naar een medicijn tegen de ziekte ALS, want dat is waar Stichting ALShetjeraakt, officieel regioteam van Stichting ALS Nederland, zich voor inzet. Donatie voor de Stichting ALShetjeraakt zijn van harte welkom via bankrekening-nummer NL54 ABNA 0466 7534 03. Meer informatie via www.ALShetjeraakt.nl

advertentie
advertentie