Hardinxveld speelt eerste bekerduel gelijk

24 augustus 2014 om 00:00 Sport

Hardinxveld speelde zaterdag het eerste duel om de districtsbeker uit bij Sparta'30 dat eindigde in een 2-2 gelijkspel. Trainer Ferry van Dijk die vanwege de vakanties nog diverse selectiespelers mist, bracht een formatie in het veld met een aantal nieuwe gezichten.

Tegen de derdeklasser in Andel pakte Hardinxveld het initiatief en nam al snel de leiding. Uit een vrije trap van ruim 20 meter mikte Eelke Kraaijeveld de bal precies langs de muur in de rechterhoek. Door een redding met de voet op een schuiver hield doelman Karsten de Graaf de 0-1 voorsprong voor Hardinxveld vast. Na balverlies van Hardinxveld schakelde de thuisclub snel om en dat leverde halverwege de eerste helft de gelijkmaker op uit een voorzet die werd binnengekopt. Kort voor de pauze trof Eelke Kraaijeveld met een schot uit de aanname de paal.

De 1-1 ruststand werd door de gastheren in de tweede helft direct omgebogen in 2-1 toen een hoekschop kort voor het doel werd binnen gekopt. Met combinatiespel drong de WSB Solutions formatie de met veel inzet spelende thuisclub terug op de eigen helft. Uit een scrimmage voor het doel tekende Danny den Haan de verdiende gelijkmaker aan. Hardinxveld leek in de slotfase door te drukken maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Uit een vrije trap schoot Sjoerd Ooms op de kruising en in de slotfase lukte het de Hardinxveldaanvaller opnieuw niet toen hij vrij voor de doelman de winnende treffer op de schoen had maar de bal naast het doel schoof. Scheidsrechter van Vreeswijk voelde het sportieve duel niet echt goed aan door maar liefst viermaal geel voor de thuisclub en tweemaal geel voor Hardinxveld (Aron van Andel en Kelvin van Es) te trekken.

Na dit eerste 2-2 gelijkspel staan er voor Hardinxveld nog twee thuiswedstrijden in de bekerpoule op het programma. In het midweekse programma ontvangt Hardinxveld op dinsdagavond sc Amstelwijck en wordt de poule beslist komende zaterdag 30 augustus in het bekerduel tegen Ameide. De aanvang aan de Sluisweg is dan om 14.30 uur.

Opstelling: Karsten de Graaf, Elroy Boon (55'Jos Laurs), Johan Kazen, Kelvin van Es, Danny den Haan, Eelke Kraaijeveld, Dennis van Es, Vincent van Lopik, Aron van Andel (45'Mark Vogel), Samir Amanzada (45'Richard Zwakhals), Sjoerd Ooms.