HKC sterk op eigen toernooi

24 augustus 2014 om 00:00 Sport

Het afgelopen weekend tekende HKC weer voor de organisatie van het openingstoernooi van het korfbalseizoen en ook dit jaar kon weer gesproken worden van een geslaagde editie.

In het HKC kamp was men benieuwd hoe de versterkte selektie zou presteren met de tegenstanders op beide toernooidagen.

Op vrijdag moest eersteklasser HKC het opnemen tegen het Dordtse Sporting Delta dat op het veld in de Overgangsklasse en in de zaal in de Hoofdklasse uitkomt. Van niveauverschil was in dit duel echter weinig te merken en na een 0-2 achterstand nam HKC vervolgens een 4-2 voorsprong. In het vervolg van de eerste helft bleven de ploegen dicht bij elkaar, was de score vaak in evenwicht, maar wist HKC in de laatste fase voor rust toch een 12-10 voorsprong te nemen. In de tweede helft nam HKC nadrukkelijk het voortouw en wist de voorsprong geleidelijk uit te breiden. HKC bereikte in deze fase een hoog niveau en Sporting Delta kon hier tot verrassing van velen weinig tegenover stellen. Pas in de laatste fase van het hoogstaande duel kwam Sporting Delta nog enkele keren tot scoren, maar dat kon niet verhinderen dat HKC een verdiende 22-17 overwinning boekte. De HKC-reserves leden tegen Sporting Delta een ruime nederlaag.

De zaterdagwedstrijd tegen Vriendenschaar was van een ander niveau. Of het lag aan de tweede wedstrijd in twee dagen, de sterke wind of de aparte spanning die een wedstrijd tussen HKC en Vriendenschaar altijd teweeg brengt is moeilijk te zeggen, maar de Hardinxveldse rivalen wisten het publiek niet te vermaken met een aantrekkelijke pot korfbal.

Vriendenschaar nam het initiatief in deze wedstrijd, waarbij de doelpunten duur waren. De eerste helft werd afgesloten met een 6-4 voorsprong voor de Sluiswegbewoners. Na rust had HKC het betere van het spel, maar het duurde toch vrij lang voordat dit ook in doelpunten tot uitdrukking kwam. Uiteindelijk hesen de zwart-witten zich toch naast Vriendenschaar en in de slotfase kwam HKC zelfs op voorsprong. In de slotminuut kwam Vriendenschaar van afstand toch nog op een verdiende gelijke stand: 8-8. HKC 2 kwam beter voor de dag dan vrijdag en wist de Vriendenschaar reserves met 17-9 te verslaan.

Het Gorinchemse GKV Enomics werd over-all toernooiwinnaar door zowel met het standaard- als reserveteam de wedstrijden tegen Sporting Delta en Vriendenschaar te winnen.

A.s. zaterdag speelt HKC 1 om 17.30 uur in Sliedrecht tegen Merwede, om 16.00 uur voorafgegaan door de reserveteams van beide clubs.