Hardinxveld komt niet tot scoren in bekerduel

31 augustus 2014 om 00:00 Sport

Ondanks een enorm veldoverwicht is het Hardinxveld zaterdag niet gelukt om op eigen veld in het bekerduel tegen Ameide tot scoren te komen. De ploeg van trainer Ferry van Dijk kreeg zeker in de eerste helft voldoende scoringskansen maar was niet scherp in de afronding. Omdat de bezoekers van oud Hardinxveld trainer Jan Kroos nauwelijks aan aanvallen toekwamen bleef het aan de Sluisweg bij een doelpuntloos gelijkspel.

In het eerste half uur creëerde Hardinxveld al een viertal mogelijkheden om de wedstrijd open te breken. Sjoerd Ooms omspeelde de doelman maar schoof de bal naast en Richard Zwakhals werd door een handsbal buiten de zestien meter door de Ameidedoelman ten koste van een gele kaart gestuit. Bij een bal breed stond het vizier van Dennis van Es vrij voor het doel niet op scherp. Na de 0-0 bij de pauze zakte het tempo in het tweede deel verder weg. Hardinxvelddoelman Sjoerd de Groot kreeg vrijwel niets te doen en ondanks veel balbezit van de WSB Solutions formatie werd het aan de andere kant ook niet echt gevaarlijk voor het doel van Ameide. In blessuretijd leek de verdiende treffer toch nog te gaan vallen toen Joran Schröder met een pass Richard Zwakhals bediende. De Hardinxveldspits verschalkte wel de doelman maar schoof ook die laatste kans naast. Door dit 0-0 gelijkspel en de afgelasting eerder van de midweekse bekerwedstrijd van Hardinxveld tegen sc Amstelwijck viel er nog geen beslissing in de bekerpoule. Die thuiswedstrijd die Hardinxveld moet winnen om nog door te gaan naar de volgende bekerronde wordt aan de Sluisweg ingehaald op dinsdagavond 2 september om 20.00 uur.

Komende zaterdag 6 september gaat de competitie van start en begint Hardinxveld met de uitwedstrijd tegen Nivo Sparta in Zaltbommel.

Opstelling: Sjoerd de Groot, Vincent van Lopik, Johan Kazen (60'Christiaan Verschoor), Kelvin van Es, Danny den Haan, Eelke Kraaijeveld, Dennis van Es, Robin de Kok (46'Samir Amanzada), Mark Vogel (60'Joran Schröder), Richard Zwakhals, Sjoerd Ooms.