Schakers starten spannend seizoen

31 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

GIESSENBURG - Schaakvereniging Giessen en Linge staat aan het begin van een spannend en ambitieus seizoen. Dit jaar bestaat de vereniging 50 jaar, wat in oktober uitgebreid gevierd zal worden. De vereniging organiseert dan o.a. een toernooi waar schakers uit het hele land op af komen. Daarnaast belooft de competitie tussen clubleden onderling een strijd op het scherpst van de snede te worden. Diverse spelers hebben aangegeven dat ze dit jaar keizer Jaco Vonk van z'n troon willen stoten, maar dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Ook in de middelste en onderste regionen zijn tal van kleinere veldslagen te verwachten. Voorts knokt de vereniging opnieuw mee in diverse regionale en landelijke competities. Hiervoor zijn drie teams samengesteld, die zich de afgelopen zomer volledig hebben opgeladen.

Om aan de grote vraag voor jeugdschaak te voldoen zijn er ook dit jaar weer diverse leden actief op scholen en evenementen in de regio, naast de jeugd afdeling van de vereniging. Zo stond de schaakvereniging zaterdag 30 augustus op de talentmiddag georganiseerd door Gorinchem Beweegt tijdens de zomerfeesten Gorinchem. Vele kinderen kwamen op de schaakborden af. Voor ieder kind wat wils. Een potje schaken met iemand anders of een schaakspelletje doen om handigheidjes over het spel te leren.

Wie zin heeft om zich in dit strijdgewoel te mengen, is welkom op dinsdag de Til in Giessenburg om eens een kijkje te nemen. De jeugd start om 19.00 uur, de senioren om 20.00 uur. Meer info via de website www.giessenlinge.nl.

advertentie
advertentie