Tweedaagse editie Late Summer Fair

2 september 2014 om 00:00 Ondernemend

Om het jubileum te vieren is de Late Summer Fair dit jaar meer een tweedaags Late Summer Festival. Op vrijdagavond 12 september wordt er een groot muziekfestijn gehouden op het grasveld voor het pand van muziekvereniging Crescendo. ,,De opzet is precies hetzelfde als bij de fair. Met de fair hebben we altijd een breed publiek willen aanspreken. Jong en oud. Echt een uitje voor het hele gezin. Met de muziekavond willen we dat ook bereiken. Dus geen zuipfeest voor de jeugd, maar gezelligheid voor iedereen", legt Leon Boer, één van de organisatoren, uit.

SLIEDRECHT - Vijf jaar geleden namen drie ondernemers het initiatief de eerste Late Summer Fair te organiseren. Met als doel de Sliedrechters een gezellige familiedag aan te bieden en tegelijk Kerkbuurt-West wat meer op de kaart te zetten. Al gauw groeide de fair uit tot het grootste jaarlijkse evenement van het dorp en zetten ze er inmiddels heel Sliedrecht mee op de kaart. Zeker dit jaar, als de fair haar eerste lustrum viert en het feest al op vrijdagavond begint.

De avond begint om 19.00 uur met Kidsdance waarbij alle kinderen mee kunnen dansen. Daarna (om 20.00 uur) geeft het A-orkest van Crescendo een concert, gevolgd door Bigband Blast (21.00 uur). Beide orkesten hebben een programma voor breed publiek samengesteld. Om 22.00 uur betreedt Djeff het podium. Deze zeskoppige coverband bestaat uit muzikanten die regelmatig met grote namen als Marco Borsato en Trijntje Oosterhuis toeren. Hun repertoire bestaat voornamelijk uit Top 2000-nummers. Van 23.30 tot 1.00 uur sluit de populaire dj Robert Silvaro het muziekfestijn af. Naast het podium staat een grote horecatent waar broodjes hamburger en worst te koop zijn. En uiteraard is er een bar.

De volgende dag barst dan de fair los. Met het bekende lange lint van kramen, van de Grote Kerk tot Pand 33. Daarbij zijn heel veel Sliedrechtse ondernemers aanwezig, de Sliedrechtse politiek, maar ook tientallen stichtingen, verenigingen en goede doelen. ,,De Rabobank heeft er ook dit jaar weer voor gezorgd dat wij dankzij hun sponsoring 20 kramen konden verdelen onder diverse Sliedrechtse goede doelen", zegt mede-organisator Eddy Hoogendoorn. ,,De Rabobank is zelf trouwens ook present, met een fiets waarmee je jezelf 15 meter de lucht in kunt fietsen", vult Sandra Boer, het derde lid van de organisatie, aan.

Er is meer te doen op de fair. Op het podium bij Crescendo zijn diverse optredens en Sliedrecht Bruist verzorgt het entertainment op een tweede podium bij Waerthove. Daar zullen onder meer de inmiddels bekende Middeleeuwse gasten laten zien hoe Sliedrechters 950 jaar geleden dansten. De brandweer komt met een blusauto en een nieuwe container waarin een simulator laat zien is wat er precies gebeurt bij een brand. Er is een rommelmarkt bij Crescendo, Waerthove houdt open dag, de Grote Kerk is te bezichtigen net als andere monumentale gebouwen in het kader van Open Monumenten Dag. ,,Het is eigenlijk te veel om op te noemen", zegt Boer. ,,Want ook alle standhouders hebben hun best gedaan iets leuks te maken van hun kraam. Iedereen zet echt z'n beste beentje voor."

Fotobijschrift: De organisatie Sandra Boer, Leon Boer en Eddy Hoogendoorn op het terrein bij Crescendo waar vrijdag 12 september het Late Summer Festival begint.

advertentie
advertentie