Palliatieve zorg en de rol van de oncoloog onderwerp bij Café doodgewoon

4 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Maandag 15 september vindt vanaf 19.30 uur de bijeenkomst van Café doodgewoon plaats in het woonzorgcomplex van De Lange Wei in Boven-Hardinxveld. Centraal staat het thema 'Palliatieve zorg en de rol van de oncoloog'. "Te gast is Jos Kitzen, internist oncoloog bij het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. Gedurende de avond gaat hij dieper op het thema in, waarbij hij wordt geïnterviewd door gastvrouw Betsy de Ruiter. Het belooft, net als de vorige keer, een inspirerende en waardevolle bijeenkomst te worden", aldus Anja Donatz. De toegang is gratis. Aanwezigen betalen voor een kopje koffie of thee een kleine bijdrage.

"Tijdens het interview tussen Betsy de Ruiter en Jos Kitzen wordt ingegaan op palliatieve zorg. Wat houdt palliatieve zorg in, welke behandelmethodes zijn nog mogelijk, welke afwegingen spelen een rol en hoe wordt de cliënt zelf betrokken in dit proces. Verder wordt gesproken over de vormen van ondersteuning. U heeft voldoende ruimte om ontspannen over dit thema door te praten. Daarnaast zijn verschillende disciplines aanwezig die uw mogelijke vragen kunnen beantwoorden."

Het café

Café doodgewoon is een ontmoetingsplaats die zich richt zich op mensen met een aandoening waarbij genezen niet meer mogelijk is. Te denken valt aan mensen met een ongeneeslijke vorm van kanker, neurologische ziektebeelden, het eindstadium van hartfalen, maar ook het eindstadium van COPD. In een gemoedelijke sfeer kunnen lotgenoten, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals elkaar ontmoeten en datgene bespreken wat hen bezig houdt.

Initiatief

Café doodgewoon is een initiatief van het Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Drechtsteden. Het Café vindt iedere derde maandag van de maand plaats, afwisselend bij De Prinsemarij in Dordrecht en De Lange Wei in Hardinxveld-Giessendam. Elke bijeenkomst staat een ander thema centraal. Meer informatie, de data en locaties van Café doodgewoon zijn te vinden op www.netwerkpalliatievezorg.nl/waardenland.

advertentie
advertentie