Vriendenschaar opent met gelijkspel

7 september 2014 om 00:00 Sport

Na tweemaal teleurstellend tweede te zijn geworden in het afgelopen seizoen, keek Vriendenschaar reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. Na een voorbereidingsperiode van ruim drie weken stond afgelopen zaterdag de eerste, belangrijke competitiewedstrijd tegen Valto uit De Lier op het programma. De eerste van drie wedstrijden in één week!

Verscholen tussen de tuinbouwkassen, floot de scheidsrechter omstreeks 15:30 uur in. Vriendenschaar was goed voorbereid en nam direct het initiatief. Het was Tjeerd Putters die middels een strafworp de score opende. Met Bert Verspuij weer in de gelederen (terug van een avontuur bij DVO uit Bennekom) startte het andere vak ook scherp, waardoor Vriendenschaar met 1-3 uit de startblokken schoot. Vriendenschaar verzuimde echter om het overwicht in veldspel uit te drukken in doelpunten, waardoor de tegenstander hoop bleef houden op een goed resultaat. De rust werd bereikt met een stand van 5-6 in het voordeel van Vriendenschaar. Met name de dames van Vriendenschaar kwamen sterk uit de rust en het eerste aanvalsvak creëerde met Arjanne Verhoef en Wendy Korevaar diverse kansen. Maar ook in de beginfase van de tweede helft werden de nodige kansen niet omgezet in doelpunten. Het mentaal sterke Valto bleef knokken en kwam in de tweede periode zelfs een aantal maal voor. Het was Zita Schröder die met een aantal fraaie afstandschoten Vriendenschaar op dat moment in de wedstrijd hield. Halverwege de tweede helft was het stuivertje wisselen wat betreft de voorsprong. Het bleek de voorbode van een spannende slotfase. Met nog zo'n 5 minuten te spelen was het Valto die de voorsprong nam welke in de aanval die daarop volgde door Vriendenschaar direct weer werd geëgaliseerd. Op dat moment stond een 15-15 tussenstand op het scorebord. Met aan weerszijden nog goede kansen op de winnende treffer, werd deze echter niet meer gescoord. Een gelijkspel in deze seizoensouverture was het resultaat. Gezien het wedstrijdverloop een terechte uitslag.

Komende dinsdagavond staat om 20:30 uur de belangrijke thuiswedstrijd tegen Fortis op het programma. Na deze midweekse wedstrijd volgt direct aanstaande zaterdag weer een thuiswedstrijd. KOAG uit Krimpen aan de IJssel is dan de tegenstander. Aanvang 16.00 uur. Vooraf gegaan door het reserveteam welke ook tegen KOAG uitkomt (aanvang 14.30 uur).

Scores Vriendenschaar: Tjeerd Putters (6x), Zita Schröder (3x), Bert Verspuij (3x), Mees van de Waal van Dijk (2x) en Angela Kraaijeveld (1x).