Klanten zetten echtpaar Soeteman in het zonnetje

9 september 2014 om 00:00 Ondernemend

H'VELD-G'DAM - ,,We zijn nog een beetje aan het bijkomen van alle festiviteiten." Aan het woord zijn Piet en Wilma Soeteman, die op 4, 5 en 6 september het 40-jarig jubileum van hun brood- en banketbakkerij uitgebreid hebben gevierd. Voor de kinderen (t/m 10 jaar) is het nog steeds feest, want de kleurplatenactie loopt nog tot komende zaterdag.

Door Ria Scholten

,,We hebben drie geweldige dagen gehad", blikt het echtpaar terug. ,,Met een roze bestelbus hebben we op donderdag een toer door het dorp gemaakt. Op drie plaatsen kon het publiek genieten van producten uit onze banketbakkerij. Zaterdag hebben we onze klanten getrakteerd op heerlijke poffertjes. In totaal hebben we zo'n 800 porties uitgedeeld. Leden van Basketbalvereniging Rivertrotters en Korfbalvereniging De Vriendenschaar, waarbij onze zaak zich betrokken voelt, waren bereid om aan ons jubileum een sportief tintje te geven. Zij hebben 's middags demonstraties verzorgd die tot doel hadden om het winkelende publiek met hun sport kennis te laten maken. We willen Jos Baggermans en René Remans en hun teams hartelijk bedanken voor hun aandeel in de organisatie van dit evenement."

,,Onze klanten en relaties hebben ons ontzettend in het zonnetje gezet. Dat mijn moeder dit jubileum met ons mee kon vieren maakt het allemaal extra speciaal", laat Piet weten. De bakker is nog steeds een beetje confuus van alle hartverwarmende reacties. ,,Dit hadden Wilma en ik totaal niet verwacht. Daarom willen we iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor de mooie teksten op de felicitatiekaarten, de prachtige bloemen en andere cadeaus. Natuurlijk was er ook ruimte voor nostalgie. Samen met de klanten heb ik heel veel mooie herinneren opgehaald."

Brood- en Banketbakkerij Soeteman is sinds vier jaar gevestigd in een fraai pand aan de Talmastraat. De zaak is ingericht volgens een eigentijdse winkelformule, die de klant alle gelegenheid geeft om kennis te maken met het ruime assortiment brood- en banketproducten. Het gebak en de taarten worden in de winkel vervaardigd. Lovende woorden hebben Wilma en Piet voor de medewerkers. ,,We hebben een geweldig team, waar we altijd op kunnen rekenen."

In het familiebedrijf zijn ook zoon Wim en zijn echtgenote Michelle en zoon Pieter werkzaam. Bij topdrukte springt dochter Patricia bij. Wilma en Piet zijn blij met hun gezin dat inmiddels is verrijkt met acht kleinkinderen. Natuurlijk wordt er ook naar de toekomst gekeken. ,,Ik vind het ambacht van bakker veel te mooi om nu al aan stoppen te denken", laat Piet weten. ,,Maar… in de toekomst willen we wel een stapje terug doen. Graag wil ik de aandacht vestigen op onze webshop www.bakkerijsoeteman.nl/shop waar maandag tot en met zaterdag bestellingen kunnen worden geplaatst die desgewenst worden thuisbezorgd."

Foto-onderschrift: Piet en Wilma Soeteman toerden in een roze bestelbus door het dorp.

advertentie
advertentie