Alzheimer Café organiseert voorlichting over diagnose Alzheimer

10 september 2014 om 00:00 Activiteiten

Hardinxveld Giessendam - Zorgaanbieders in Hardinxveld-Giessendam, Servanda en Stichting Alzheimer Nederland, afdeling Dordrecht e.o. Alblasserwaard en Vijfheerenlanden organiseren gezamenlijk op woensdagavond 24 september 2014 een ontmoetingsavond in woonzorgcentrum de Lange Wei in Boven-Hardinxveld.

Het vaststellen of iemand dementie heeft is niet eenvoudig.

Wanneer de huisarts diagnose dementie vermoedt, zal hij de persoon vaak doorsturen naar een gespecialiseerde instelling, zoals bijvoorbeeld de dagkliniek van de afdeling Geriatrie in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht.

Geriater Dr. Marike Mellegers werkt op deze dagkliniek en zal deze avond gastspreker zijn. Zij vertelt hoe de diagnose wordt vastgesteld, welke onderzoeken er zullen plaatsvinden en wat u verder kunt verwachten.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma duurt van 19.30 tot circa 21.30 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en om taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

De informatiestand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig met folders, brochures en het verkrijgen van mondelinge informatie.

De toegang en consumpties zijn gratis.

Voor vragen wat betreft Alzheimer café Hardinxveld-Giessendam kunt u terecht bij Piety Nijhoff, tel 06-27209336 of p.nijhoff@rivas.nl

Voor vragen over dementie kunt u 7 dagen en nachten per week bellen met de Alzheimer-telefoon: 0800-5088. Of raadpleeg de website www.alzheimer-nederland.nl

U kunt Woonzorgcentrum De Lange Wei vinden aan de Rembrandthof 85 in Boven-Hardinxveld.

advertentie
advertentie