Tweede verdachte inbraak Apollostraat aangehouden

11 september 2014 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Via Twitter laat wijkagent Gerco Gijsbers weten dat vorige week woensdag ook de tweede verdachte van de poging tot inbraak aan de Apollostraat in Hardinxveld-Giessendam is aangehouden. De man had inbrekerswerktuigen bij zich op het moment dat hij werd gearresteerd. Dinsdaganacht (9 september) werd al een 22 jarige man opgepakt. Deze man verzet zich flink en uiteindelijk is pepperspray nodig om hem aan te houden. De man bleek geen vaste woon of verblijfplaats te hebben in Nederland. Over deze tweede verdachte is nog niets bekend.

Diverse surveillance-eenheden alsmede en de wijkagent van Hardinxveld-Giessendam kregen dinsdagavond 9 september omstreeks 23.15 uur de melding om naar de Apollostraat in Hardinxveld-Giessendam te gaan. Een alerte melder had 112 gebeld omdat die had gezien dat in het park mannen liepen met zaklantaarns. Hierop zijn diverse eenheden direct ter plaatse gegaan. Op het moment dat de wijkagent ter plaatse is en via een pad het park in wil lopen hoort en ziet hij mannen vanaf een aldaar gelegen terrein van de jachthaven over een hek heen klimmen het pad op. Die mannen zien de wijkagent en beginnen direct voor hem weg te rennen. De wijkagent zet rennend de achtervolging in, echter raakt de mannen net voor het aldaar gelegen tenniscomplex kwijt.

Hierop wordt met diverse eenheden een groot gedeelte van het park afgezet en wordt een diensthondgeleider met zijn politiehond opgeroepen om te komen zoeken naar de verdachten. Net voor de diensthondgeleider ter plaatse is, hoort de wijkagent gekraak uit de bosjes komen. Hierop gaan een collega van de surveillancedienst en de wijkagent de struiken in om deze persoon aan te houden. Deze man (22 jaar) verzet zich flink en uiteindelijk is pepperspray nodig om hem aan te houden. De man bleek geen vaste woon of verblijfplaats te hebben in Nederland.

advertentie
advertentie