Nieuwe expositie in Tiendwaert

11 september 2014 om 00:00 Activiteiten

H'VELD-G'DAM - In verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam is weer een expositie te bezichtigen. De Werkendamse kunstenaar Jan Willem Vos exposeert in deze Rivas-locatie zijn werk dat raakvlakken heeft met het leven langs en op de rivier. Geïnteresseerden zijn welkom aan de Tiendweg 46 om de doeken te bekijken. De werken worden ook te koop aangeboden.

Jan Willem Vos komt uit Werkendam. Hij groeide op langs de rivier en vond in de scheepvaart uiteindelijk ook zijn beroep. Tijdens de vaartocht maakte hij houtskooltekeningen. In 2004 besloot hij te gaan schilderen, maar zijn inspiratiebron blijft altijd gelijk. ,,In gedachten zie ik de Biesbosch en haventjes uit mijn jeugd en de sleepboten met aanhang op de rivier." Het resultaat nog tot eind deze maand te bewonderen in Tiendwaert.

In Tiendwaert zijn regelmatig exposities te zien. Dit draagt bij aan een huiselijke sfeer. Dat past binnen de mensgerichte zorg van het Planetree-concept waarmee Rivas werkt. Hierbij staat onder andere aandacht voor kunst en cultuur voor bewoners centraal.

Fotobijschrift: Werkendammer Jan Willem Vos exposeert zijn schilderen over de scheepvaart in verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie