Hardinxveld deelt de punten aan de Sluisweg

14 september 2014 om 00:00 Sport

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Hardinxveld zaterdag aan de Sluisweg de punten gedeeld met Delta Sports uit Houten. De eerste thuiswedstrijd van de ploeg van trainer Ferry van Dijk eindigde in een doelpuntrijke 3-3. Beide ploegen hadden de drive om voor de winst te gaan en hielden elkaar in een boeiend duel in evenwicht.

Bij de eerste de beste aanval werd Joran Schröder fors aangetikt maar de blessure weerhield hem niet om na een kwartier toch de score te openen. Een afgeslagen bal werd door de Hardinxveld middenvelder ineens op de slof genomen en verdween vanaf zeker 25 meter laag in de hoek. Na de 1-0 verzuimde Hardinxveld door te drukken en kwam Delta Sports terug in de wedstrijd. Een terugspeelbal van Christian Verschoor op de paal ging vooraf aan een in alle drukte voor het doel van Hardinxveld gegeven strafschop. Delta Sports mikte op de binnenkant van de paal maar scoorde bij het volgende schot uit de rebound wel de gelijkmaker. De blessuretijd van de eerste helft kwam Hardinxveld duur te staan. Een terugspeelbal van Sjoerd Ooms werd door de gasten onderschept en vervolgens ook simpel afgemaakt. Na de 1-2 bij de rust herstelde de WSB Solutions formatie zich direct in de tweede helft. Met een steekbal bediende Sjoerd Ooms Richard Zwakhals die de 2-2 binnen schoof. Na een redding van doelman Sjoerd de Groot uit de bovenhoek was het even later wel raak voor de gasten. Uit een diepe bal achter de verdediging kreeg Delta Sports de ruimte om met 2-3 aan de leiding te komen. Het spelde golfde snel van de ene naar de andere speelhelft. Halverwege de tweede helft scoorde Hardinxveld de gelijkmaker toen Richard Zwakhals de bal breed teruglegde op Danny van den Bout die strak uithaalde voor de 3-3. Die stand leverde een spannende slotfase op maar ondanks pogingen van beide kanten werd er niet meer gescoord. Hardinxveld was nog wel twee keer dichtbij met een hard schot van Sjoerd Ooms en een kopbal van Dennis van Es. Daarmee kreeg het boeiende duel met 3-3 wel een uitslag de verhoudingen in het veld goed weerspiegelde. Beide ploegen leverde dat in deze tweede competitiewedstrijd het verdiende vierde wedstrijdpunt op.

Komende zaterdag 20 september gaat Hardinxveld op bezoek bij het nog puntloze Meerkerk.

Opstelling: Sjoerd de Groot, Vincent van Lopik, Christian Verschoor, Kelvin van Es, Danny den Haan, Eelke Kraaijeveld, Dennis van Es, Danny van den Bout, Joran Schröder (70'Johan Kazen), Richard Zwakhals, Sjoerd Ooms.