Authentieke merken in een nieuw jasje

16 september 2014 om 00:00 Ondernemend

SLIEDRECHT - Het zal de vaste klanten zeker niet zijn ontgaan dat er in het pand van Today Jeanswear op het adres Kerkbuurt 112a iets veranderd is. De dames- en herenmodezaak heeft de bestaande samenwerking met schoenfabrikant Premium Inc. namelijk uitgebreid. Dit heeft geresulteerd in een fraaie schoenenwand die plaats biedt aan een viertal authentieke merken: Goliath, Cruyff, l'Ascolana en Meyba.

Door Ria Scholten

,,Wij voeren dit concept als eerste in Nederland", meldt eigenaar Mark Prinssen met enige trots. ,,De klant vindt hier vier merken met een sportachtergrond die nu terugkomen met hippe en trendy schoenen voor dames- en heren. De posters boven de planken waarop deze eigentijdse modellen gepresenteerd worden hebben een duidelijke link met het verleden. Kortom: Premium Inc. vertaalt oude waarden in een nieuw concept. De nauwe samenwerking met de fabrikant stelt ons in staat om altijd de nieuwste modellen in de zaak te hebben. Schoenmaten die even niet op voorraad zijn worden binnen vierentwintig uur geleverd. We hebben het over een mooi product dat alleen bij de betere zaken wordt verkocht, maar wél betaalbaar is. De prijzen van de schoenen variëren van 79,95 tot 159,95 euro. De gemiddelde prijs ligt rond de 100 euro."

,,Roberto Kik, accountmanager bij Premium Inc. vertelt: ,,We gebruiken voor onze schoenen alleen premium materialen zoals echt rubber, mooi suède, handgepoetste leersoorten en een goede kwaliteit canvas of mesh. Ons bedrijf is aangesloten bij de Fair Wear Foundation, een onafhankelijke, non-profit organisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken met als doel de arbeidsomstandigheden voor kledingarbeiders te verbeteren. Ook onze schoenen worden op een eerlijke en ecologische manier vervaardigd."

Vervolgens vertelt Roberto in het kort iets over de historie van de vier merken: ,,In 1925 startte Goliath in Tilburg, een stad met een rijke ambachtstraditie. Veel van de clientèle bestond uit Nederlandse cricketers, zowel professionals als amateurs. Later werden de schoenen ook gedragen door schaatsers en voetballers. Johan Cruijff richtte in 1979 zijn eigen, elegante sportmerk op. Drie jaar later ging hij een samenwerking aan met Emidio Lazzarini, de Italiaanse ontwerper die functionaliteit op een smaakvolle en elegante manier introduceerde in de wereld van de sportswear."

"De l'Ascolana schoenen komen uit de Italiaanse streek Toscane, die bekend staat om zijn stijlvolle schoenen en laarzen. In de jaren '60 werden hier de bekende l'Ascolana ?voetbalschoenen gemaakt. Het Spaanse merk Meyba bestaat al sinds de jaren '40, maar werd pas echt bekend toen er in 1981 een sponsordeal met FC Barcelona werd getekend. Sterspelers als Laudrup, Koeman, Bakero en de jonge Pep Guardiola droegen Meyba kleding in de tien jaar dat de club zo ongeveer alles won wat er te winnen viel."

Foto-onderschrift: Mark (r.) en Roberto zijn content met de zojuist ingerichte schoenenewand.

advertentie
advertentie