OKK70 pakt eerste punten in de promotieklasse

19 september 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen woensdagavond half tien moest het dan maar gebeuren, de start van seizoen 2014/2015 in de promotieklasse. Na enkele redelijke oefenpotjes waren de routiniers van Vollido de eerste tegenstander. De selectie van OKK70 is in de breedte versterkt met enkele jonge talenten waarvan vanavond Bart de Ruijter (middenblokkeerder), en Art van Houwelingen (spelverdeler) waren te bewonderen. Arie Schild en trainer Robbert Getrouw waren deze avond afwezig.

In de eerste set begon OKK70 met Martijn de Rover, Mischa de Rover, Jan-Willem Schild, Jurgen Adriaanse, Henk Klapwijk, Johan van den Bergh en Leon van Houwelingen (libero) in de basis. Half tien is natuurlijk geen ideale aanvangstijd, maar geen reden om niet vanaf het begin vol overtuiging in het veld te staan. Er was te weinig beleving bij de Hardinxvelders in deze set. Vollido wist de midden erg goed te vinden en OKK70 maakte te veel onnodige fouten waardoor de bezoekers nooit in een goede 'flow' kwamen. Eindstand: 25-20.

In de tweede maakte Bart zijn entree en nam Johan plaats op de bank. Met veel meer overtuiging werd er aan deze set begonnen. Het spel was veel verzorgder, met veel meer servicedruk, veel minder fouten en met mooie hard ingeslagen punten trok OKK deze set naar zich toe: 22:25.

'Never change a winning team'. En dat betaalde zich zeker uit, want in die derde set denderde OKK70 lekker verder en werd eenzelfde niveau als in de tweede set gehaald. Setstand: 20-25.

Het zou toch leuk zijn om direct met 4 punten naar huis te gaan. Daarom werd in de vierde set alleen Mischa gewisseld voor Erik den Ouden om toch zoveel mogelijk de goed lopende opstelling in stand te houden. In deze set zakte OKK70 toch een beetje weg. Het bleek lastig om het goede niveau van de voorgaande sets vast te houden. Er werden te veel onnodige fouten gemaakt en er stond als snel een 9-3 stand op het scorebord. Het gat werd nog wel verkleind maar het mocht niet baten voor OKK70: 25-22.

In de vijfde set werden Mischa en Johan ingebracht voor Martijn en Bart. De start was goed, het werd als snel 0-3. Helaas was deze voorsprong bij de wissel halverwege de set al weer verleden tijd: 8-6. Het werd nog even spannend, maar met 15-13 was de laatste set voor Vollido en bleven er 3 punten in Hendrik-Ido-Ambacht.

De kop is er af met een leuke pot volleybal, hopelijk de aanzet voor een mooi seizoen!

Volgende week vrijdag 26 is de eerst thuiswedstrijd. Tegenstander De Burgst, aanvang 20:30 in de Wielewaal