Hardinxveld boekt ruime overwinning bij Meerkerk

21 september 2014 om 00:00 Sport

Hardinxveld heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Meerkerk een ruime overwinning geboekt. De ploeg van trainer Ferry van Dijk had alleen in het eerste kwartier wat te duchten van de nog puntloze thuisploeg. Daarna trok Hardinxveld met goed verzorgd voetbal de wedstrijd volledig naar zich toe. Dat leverde de Sluiswegbewoners een 0-2 voorsprong op bij de pauze. Na de rust liep Hardinxveld verder uit naar 1-4 en klimt door de winst na drie speeldagen op naar een knappe gedeelde tweede plaats in de rangschikking.

De gang van Hardinxveld naar Meerkerk stond in het verleden vaak garant voor een boeiende partij voetbal. Bij een listig rollertje naast het doel van Hardinxveld en door een redding van doelman Sjoerd de Groot bij een schot richting de kruising ontsnapte Hardinxveld aan een vroege achterstand. Hardinxveld herstelde zich snel en begon met meer flair te spelen op de helft van de thuisploeg. Uit een fraaie aanval die werd doorgetikt door Sjoerd Ooms haalde Dennis van Es verwoestend uit voor de 0-1. Vervolgens trof Eelke Kraaijeveld met een schot van afstand de paal van het Meerkerkdoel. Hardinxveld hield de druk aan en liep vlak voor de rust verder uit. Na een onderschepping trok Joran Schröder door naar het doel en bediende met overzicht de meegekomen Sjoerd Ooms die de 0-2 binnen schoof.

De ploeg van WSB Solutions bleef in de tweede helft geconcentreerd spelen. Toen Sjoerd Ooms binnen de zestien werd vastgehouden leverde dat naast averij aan zijn shirt Hardinxveld ook een penalty op. Uit de strafschop tekende Joran Schröder 0-3 aan. Vervolgens hield de uitkomende Sjoerd de Groot een doorgebroken Meerkerkspeler van scoren af. Maar even later leverde een slippertje van de Hardinxvelddoelman na een hoekschop Meerkerk met een simpele intikker wel de 1-3 op. Tijd voor eventuele spanning kwam er nauwelijks omdat Hardinxveld het duel direct daarop besliste met 1-4. Na een actie van Joran Schröder kon Eelke Kraaijeveld vrij voor het doel afronden. Scheidrechter van de Luitgaarden die de wedstrijd goed onder controle had telde nog de nodige blessuretijd bij alvorens hij het laatste fluitsignaal deed klinken.

Met de verdiende 1-4 winst klimt Hardinxveld na drie competitieronden met zeven punten naar een gedeelde tweede plaats op de ranglijst. Komende zaterdag 27 september wacht een heuse topper in de nog prille competitie, omdat Hardinxveld dan de verrassende koploper GRC'14 ontvangt. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.