Vriendenschaar deelt punten

21 september 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen Korbatjo op het programma. De ploeg uit Oud Beijerland stond na drie wedstrijden verrassend bovenaan de competitie, direct gevolgd door Vriendenschaar. De winnaar zou na afloop de koppositie in de Eerste Klasse E mogen bezetten.

Bij aanvang was Korbatjo al flink in het voordeel. De wedstrijd werd gespeeld op een ouderwetse grasmat en tevens op een klein speelveld (nieuwe regel vanuit de KNKV). Het eerste aanvalsvak van Vriendenschaar opende slordig en had moeite om in de wedstrijd te komen. Mede door goed verdedigend werk van het andere vak, was het uiteindelijk Vriendenschaar die de score opende en kon uitlopen naar 2-4. Met name de dames van Vriendenschaar hadden het moeilijk met het fysieke optreden van Korbatjo. Daarnaast vertraagde Korbatjo het spel enorm, wat het aanvalsspel van Vriendenschaar niet ten goede kwam. Net voor de thee bepaalde Tjeerd Putters met een afstandschot de ruststand op 4-5.

Na de pauze oogde Vriendenschaar een stuk frisser dan hun opponenten, maar het lukte echter niet om dit op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Het was juist Korbatjo die met drie doelpunten op rij een 7-5 voorsprong pakte. Nadat er over en weer nog een keer gescoord werd, was het Vriendenschaar die het initiatief na. Met drie doelpunten op rij kwamen ze op een 8-9 voorsprong, welke ook weer in een paar minuten tijd uit handen werd gegeven. Tot aan zo'n 5 minuten voor tijd was het een gelijk opgaande strijd met een dito scoreverloop. Echter met nog 5 minuten te spelen, was het Korbatjo die met scherp begon te schieten en een 13-11 voorsprong nam. Vriendenschaar bleek echter mentaal weerbaar en het was Zita Schröder die 2 minuten voor tijd de gelijkmaker op het scorebord zette. Spannende minuten volgde met nog een aantal goede kansen voor Bert Verspuij. Het lukte echter niet om te scoren, waardoor de punten moesten worden gedeeld. Eindstand 13-13.

Het tweede team van Vriendenschaar wist zeer knap de uitwedstrijd tegen DVO in winst om te zetten. Beide teams hebben nu zes punten uit vier wedstrijden en bezetten beide de tweede plaats op de ranglijst.

Aanstaande zaterdag speelt zowel Vriendenschaar 2 als Vriendenschaar 1 een thuiswedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht. Aanvang 14.30 uur en 16.00 uur op het Sportcomplex aan de Sluisweg.