Passend Onderwijs voor Gorinchemse leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis

22 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Leerlingen uit Gorinchem en omgeving met een taalontwikkelingsstoornis kunnen onderwijs blijven volgen in het regulier onderwijs dankzij samenwerking tussen de Rotonde, de Spreekhoorn en de Koninklijke Auris Groep.

Het komende jaar worden zeventien onderwijsassistentes en zeven leerkrachten van de Rotonde geschoold door de Koninklijke Auris Groep. Ambulant medewerkers van Auris Dienstverlening uit Rotterdam en Houten en van de Spreekhoorn in Breda gaan nauw samenwerken met de onderwijsassistentes en leerkrachten en dragen zo kennis en kunde aan hen over. Leerlingen die een hulpvraag hebben op het gebied van spraak, taal en communicatie krijgen zo extra ondersteuning en hoeven niet naar het speciaal onderwijs. Een mooie bijkomstigheid is dat leerlingen die nog niet bekend zijn bij Auris maar wel problemen hebben op het gebied van spraak, taal en communicatie eerder worden opgemerkt. Zo profiteren zij ook van de toegenomen deskundigheid van onderwijsassistenten en leerkrachten.

Dinsdag 16 september 2014 werden door Piet Vogel, directeur van Expertise Centrum de Rotonde en Berien Bakker, directeur van Auris Dienstverlening Rotterdam handtekeningen gezet onder het samenwerkingscontract voor het project Verstevigde basis. Daarmee was de start van het project een feit. Verschillende sprekers vertelden over de totstandkoming, de inhoud en de financiering van het project. De onderwijsassistentes en leerkrachten volgen het komende schooljaar een cursusprogramma verzorgd door Auris.

Expertise Centrum de Rotonde is een samenwerkingsverband in Gorinchem en bestaat uit 40 basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs 'De Rotonde'.

Auris is de professionele partner van mensen die ondersteuning nodig hebben bij horen, spreken of taal. Auris bestaat uit dertien scholen voor speciaal onderwijs, vier scholen voor speciaal voortgezet onderwijs, drie ambulante diensten, drie audiologische centra en een aantal zorglocaties. Auris werkt nauw samen met de Spreekhoorn. Dit is een school voor kinderen met auditieve en/of communicatieve beperkingen.

advertentie
advertentie