Afbeelding
Archief BDUmedia

Regio geeft zorgkrant uit

23 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - De gemeente ligt op koers wat betreft de veranderingen in de zorg omtrent de Wmo, de jeugdhulp en de Participatiewet. Dat zegt wethouder Trudy Baggerman. Om de burger daarover te informeren, wordt een zogenaamde zorgkrant uitgegeven. Deze verschijnt woensdag 1 oktober bij Het Kompas.

,,Anderhalf tot twee jaar lang hebben we allerlei documenten vastgesteld. Die gelden als basis van het nieuwe beleid. Nu gaan we meer aan de slag met het praktische gedeelte. We overleggen met zorgaanbieders en denken na over de inkoop van zorgverlening. We spreken met onze lokale partners over het sociaal team. We zijn ontzettend blij met de sterke netwerken in Hardinxveld-Giessendam - kerk, sport, jeugd. We zijn voortdurend bezig met het leggen van verbindingen en stellen daarbij de vraag: wat missen we nog?''

De bijlage verhaalt over de veranderingen in de Ondersteuning, Jeugdhulp, Werk en Inkomen per 1 januari 2015. ,,Er gebeurt heel veel in de zorg op het moment. Het één raakt je wel, het ander niet. Vaak is het een ver-van-mijn-bed-show. Om de informatie toch dichtbij de burger te brengen, hebben we besloten om lokale organisaties aan het woord te laten.'' De krant wordt ook verspreid in Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik.

advertentie
advertentie