Jonathan Mentink laat klasse zien

23 september 2014 om 00:00 Sport

Na een geslaagde generale tegen Molenaarsgraaf begon voor de dammers van Denk en Zet het nieuwe seizoen in de nationale competitie met een thuiswedstrijd tegen De Vaste Zet uit Heerlen. De verschillen tussen de twee teams leken op voorhand minimaal en het beloofde een spannende middag te worden.

Van thuisvoordeel bleek al gauw geen sprake te zijn toen Piet Verkaik een nulletje kon noteren. Ook Gerrit den Besten wist geen vuist te slaan en ging met lege handen naar huis. De schade bleef echter beperkt omdat Wim Kalis en Joop Kwakernaak wisten te winnen.

Jonathan Mentink liet zien dat met hem niet te spotten viel. Het jonge talent bleef in iedere situatie koel en wist een op papier veel betere tegenstander eenvoudig op remise te houden, een knappe prestatie. Mijndert Verkaik, Wim Buijk, Peter de Hek, Piet Trapman en Sander Nederveen behaalden ook allemaal remise en begint Denk en Zet het seizoen met 10-10.

De damvereniging is op de maandagavonden ook actief; iedereen, jong en oud, is dan van harte welkom vanaf ca. 18:30 in clubgebouw "Het Spoor", achter de Gereformeerde kerk aan de Stationsstraat.

advertentie
advertentie