Kinderboekenmaand bij Boekhandel Ritmeester

25 september 2014 om 00:00 Ondernemend

H'VELD-G'DAM - De hele maand oktober organiseert Boekhandel Ritmeester de Christelijke Kinderboekenmaand met als thema In de wolken. Het prentenboek Waar is de Ring? van Ineke Kraijo en Betje Ton is tijdens de Kinderboekenmaand voor € 5,95 verkrijgbaar. Het actieboek Groeten uit Kenia van Ingrid Medema en De Lynx Rechts van Peter van Dijk zijn te koop voor € 4,95. Ook de nieuwe Oké4Kids-cd komt weer uit.

Het prentenboek Waar is de ring? gaat over Eva en Thomas. Zij mogen samen met de klas naar de bruiloft van juf Jetske. Maar dan wordt de trouwring gepikt door een ekster. Kan de bruiloft nog wel doorgaan? Een verrassend prentenboek over vertrouwen. Dit boek is geschikt voor kinderen van 3-6 jaar en is geschreven door Ineke Kraijo. Betje Ton maakte de kleurrijke en humoristische illustraties.

Ingrid Medema schreef voor de middenbouw het actieboek Groeten uit Kenia. Micha gaat een prachtige reis maken naar Afrika, samen met zijn vader, moeder, broer en zusjes. Eigenlijk won zijn oma deze reis met een puzzel die Micha stiekem had ingestuurd… De belevenissen in Afrika laten Micha niet meer los en hij komt in actie. Ingrid Medema schreef al meerdere kinderboeken, waaronder Bed met wielen, Tranen met sterretjes en Rosa's cupcakes. Dit boek is geschikt voor kinderen van 6-9 jaar (AVI M5, Clib 5).

De lynx Rechts, geschreven door Peter van Dijk, is het vervolg op De toekan en de campingkok. Weer vertelt de vader van Luuk en Tara elke avond een bijzonder verhaal over een dier, een plaats en een beroep die gekozen zijn door Luuk en Tara. Soms lijkt het onmogelijk om er echt chocola van te maken, maar steeds weer

blijkt er een doldwaas verhaal in te zitten. De verzinsels gaan onder meer over een lynx, een snotolf, de blobvis, Serooskerke en een komodovaraan uit Kabul. De lynx Rechts is niet alleen een (voor)leesboek. Het prikkelt de fantasie zo dat als het boek uit is de eigen verhalen van de lezer op gang gaan komen…

Traditiegetrouw verschijnt ook de nieuwe Oké4Kids-cd bij de start van de Christelijke Kinderboekenmaand. De cd's uit deze serie behoren al jarenlang tot de best verkochte christelijke kindercd's in Nederland. In de wolken bevat vijftien nieuwe liedjes van onder andere Marcel & Lydia Zimmer, Elly & Rikkert, Ron Schröder & Marianne Busser, Elise Mannah, Reinier Sonneveld en Herman Boon. Daarnaast verschijnt bij de cd een backingtrack-cd en een muziekboekje met bladmuziek.

advertentie
advertentie