Kinderworkshop kroontjespen schrijven

26 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Op vier woensdagmiddagen in oktober verzorgt Museum De Koperen Knop een kinderworkshop. In aansluiting bij de expositie De Erfenis kunnen kinderen vanaf groep 4 komen schrijven met een kroontjespen.

Met de kroontjespen hebben de meeste van de grootouders van de kinderen nog schrijven geleerd. Op school was in elk tafeltje rechts bovenaan een inktpotje aangebracht en daar doopten de kinderen dan hun pen in om met sierlijke letters woorden op het papier te schrijven. Dat was een lastig werkje en soms werd er wat inkt gemorst. Daarom was er ook een inktlap beschikbaar.

Op de woensdagen 1, 8, 15 en 22 oktober kunnen telkens tien kinderen deelnemen. Dat kan al vanaf de leerlingen van groep vier. De workshops beginnen om twee uur en duren ongeveer anderhalf uur. De kosten hiervan zijn vijf euro per kind. Zij krijgen daarvoor gratis entree in het museum, een kroontjespen, een oefenschriftje en een inktlap. Na afloop is er limonade en een speciale kinderrondleiding door de expositie De Erfenis.

Vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan via de e-mail koperenknop@planet.nl of telefonisch op het nummer 0184-611366. Het museum bevindt zich op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam.

advertentie
advertentie