Afbeelding

Offday voor Vriendenschaar

28 september 2014 om 00:00 Sport

H'VELD-G'DAM - De eerste thuisnederlaag kwam voor Vriendenschaar onverwacht. Tegenstander Vitesse had tot nu toe nog maar één overwinning behaald, maar bleek zaterdag toch te sterk voor het vooral aanvallend zwak spelende Vriendenschaar.

De start was nog veel belovend. Hoewel Vitesse als eerste scoorde, zorgden Zita Schröder en Bert Verspuij na 6 minuten voor een 2-1 voorsprong. In de 4 minuten daarna schoten de opportuun spelende Barendrechters echter 5 maal raak, en moest het CABholland-team een achterstand van 2-6 gaan goedmaken. Dat bleek in deze wedstrijd een te grote opgave voor de Hardinxvelders. Vooral aanvallend kon Vriendenschaar geen potten breken. Ondanks de vele schotpogingen lukte het onvoldoende om de korf te vinden, waardoor Vitesse in de eerste helft gemakkelijk de voorsprong kon behouden. Ruststand werd 6-10.

Ook in de 2e helft bleef Vriendenschaar de onderliggende ploeg. De schoten bleven onzuiver en omdat er ook verdedigend te weinig druk werd gezet, bleef Vitesse gemakkelijk overeind.

De ploeg vergrootte de voorsprong in de eerste 10 minuten naar 7-13 , waarna het trainersduo Kwakernaat/Streefkerk ingreep. Eerst kwam Milou van Dijk in de ploeg voor Angela Kraaijeveld, en na 2 treffers van Zita Schröder werd Mees v.d. Waal van Dijk gewisseld voor Maurice Verheul. De wissels brachten niet de ommekeer, Vitesse bleef de voorsprong goed verdedigen.

Vriendenschaar kwam nog wel terug tot 12-15, maar verder liet de ploeg uit Barendrecht het niet komen. Met lange aanvallen bleven ze het tempo uit de wedstrijd halen en Vriendenschaar moest in de slotfase lijdzaam toezien dat Vitesse nog verder uitliep.

De eindstand van 12-18 was weliswaar wat geflatteerd maar zeker verdiend, waardoor Vriendenschaar op de ranglijst gezakt is naar de 3e plaats op 3 punten van koploper Korbatjo.

Zaterdag gaat Vriendenschaar op bezoek bij IJsselvogels , de wedstrijd in Moordrecht begint om 15.30 uur.

De doelpuntenmakers waren: Tjeerd Putters 5 x , Zita Schröder 3 x , Bert Verspuij 2x , Peter Visser en Mees v.d.Waal van Dijk ieder 1x.