Winst schaakclub De Giessen en Linge eerste ronde landelijke competitie

28 september 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen zaterdag heeft het eerste team het spits afgebeten in de externe competitie in de derde klasse landelijke competitie tegen 't Pionneke 1 uit Roermond. Andries Dekker (bord 2) en Jaco Vonk (bord 4) speelden beiden sterke partijen en openden de score. Hiervoor was Hemmo Mulder (bord 6) snel remise overeengekomen met zijn tegenstander. Tim Schakel (bord 3) kwam sterk uit de opening, maar zijn tegenstander speelde het vervolg ook sterk met als gevolg dat Tim zich met remise tevreden moest stellen. Een 3-1 tussenstand derhalve.

Henk Boot (bord 7) kwam minimaal gelijkwaardig uit de opening, maar in het vervolg ging het niet goed. Hij probeerde nog lang het onvermijdelijke af te wenden, maar het was duidelijk dat hij de eer aan zijn tegenstander moest laten. Eddy Korevaar (bord 8) voegde een remise toe waarmee de tussenstand op 3,5 - 2,5 werd gebracht.

Nog twee partijen te gaan. Kopman Jesper Nederlof, grieperig achter het bord gekropen, stond aanvankelijk magistraal maar in de afwerking ging er iets mis. Jesper probeerde het nog lang, maar zijn tegenstander gaf geen krimp meer. Hiermee stonden de teams - met nog één partij te gaan - weer op gelijke hoogte.

het gelijk

Alles kwam nu aan op Bob Fijlstra (bord 5). Bob stond beter, hield zijn hoofd koel en voerde met ijzersterk spel de stelling onberispelijk naar winst.

Een prachtige start met een winst op een sterke tegenstander!

advertentie
advertentie