Derde ronde interne competitie schaakclub De Giessen en Linge

28 september 2014 om 00:00 Sport

Interne competitie

In de derde ronde van de onderlinge competitie moesten de nummers één en twee van de tussenranglijst, Louis Rutgers en Tim Schakel, de degens met elkaar kruisen. De opening van Tim mislukte volledig maar hij kon ondanks zijn verloren stelling nog wel terugvechten. Voor Louis was het ook niet eenvoudig om zijn riante stelling naar winst uit te bouwen en zo kon het gebeuren dat Tim de stelling weer gelijk trok. In deze fase vergiste Louis zich vreselijk door de misvatting dat bij een slagwisseling sprake zou zijn van stukkenruil. In werkelijkheid vergat hij een stuk terug te slaan en zo kon Tim met het in de schoot geworpen stuk een gestolen overwinning boeken.

Het Gorcums onderonsje tussen Tony Else en Hans Karelse werd zoals gebruikelijk een interessante strijd waarbij Hans telkens kon bogen op een prettige drukstelling. Tony probeerde onder de druk uit te komen maar hierbij ging hij op een gegeven moment in de fout en zo trok Hans aan het langste eind. Ook een interessante strijd vochten Jaco Vonk en Jan de Jong uit. Door zorgvuldig spel en scherpe calculatie wist Jaco de winst naar zich toe te trekken.

Lemmy Schakel probeerde tegen Henk Boot een voor haar nieuwe opening uit. Dit deed ze niet helemaal nauwkeurig en Henk was er als de kippen bij om dit met sterk spel af te straffen. Verrassende uitslagen waren er ook. Anita van Bemmelen boekte een verdienstelijke remise tegen Wim Rietveld en Jaap Cornet wist Zenun Cormehic te verslaan.

Uitslagen derde ronde:

Louis Rutgers - Tim Schakel 0-1; Tony Else - Hans Karelse 0-1; Jaco Vonk - Jan de Jong 1-0; Henk Boot - Lemmy Schakel 1-0; Chris Tromp - Bram Capelle 0-1; Anita van Bemmelen - Wim Rietveld ½-½; Wim Deurloo - Kees Bons 1-0; Arjo van Houwelingen

Eddy Korevaar 0-1; Jaap Cornet - Zenun Cormehic 1-0; Albert de Jong - Jan-Piet v/d Dool 0-1; Henk van der Hoek - Henk van Houwelingen 1-0; Gerard de Gans - Rob van Driel 1-0; Bert van Hees - Mark Couwenberg 0-1; Ton Boot - Piet Breddels 1-0; Arjan Uittenbogaard - Gijs Bos 1-0

advertentie
advertentie