Afbeelding

Ingezonden: Ons Dorpshuis Drijvershof

29 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Wekelijks maak ik via Servanda gebruik van een zaaltje van het Drijvershof. Wat een verbazing om uit de krant te vernemen dat de gemeente wil overgaan tot verkoop. Van de uitleg van de wethouder de week daarop werden wij het volgende wijzer: de gemeente heeft geld nodig en wil geen geld meer in ons dorpshuis steken. Al de verenigingen en clubjes die nu hun hobby kunnen uitvoeren, ik denk vooral aan de ouderen waarbij ook de sociale kontakten zo belangrijk zijn, moeten nog maar afwachten wat de uitkomst zal zijn. Als er iemand komt die ook onze belangen belangrijk vindt en zo de zaak wilt voortzetten zou dat natuurlijk prachtig zijn. Maar als die er niet is gaat wel de deur op slot in januari 2015.

We hebben in het verleden allemaal ons steentje bijgedragen aan het realiseren van een dorpshuis en zijn daar erg blij mee. Het afgelopen jaar hebben vrijwilligers ook hun best gedaan; Er is behangen, muren zijn geverfd en klein onderhoud is gedaan. Omdat we allemaal ons Dorpshuis een goed hart toedragen.

Hoe komt het toch dat ik zo bang ben dat als er een koper komt met geld en andere doelstellingen op het oog heeft, dat wij dan aan de kant staan en geen dorpshuis meer hebben? Waarom mag een gemeenschapshuis waar wij allemaal plezier van hebben geen geld kosten? Wij betalen onze huur en dat er achterstallig onderhoud is is niet van het laatste jaar.

Er moeten afwegingen gemaakt worden, dat begrijp ik best, tenslotte wil iedereen parkeergelegenheid voor de deur en zebrapaden op korte afstand. Maar ook dit is voor veel mensen van groot belang. Gemeente laat ons niet in de steek, overweeg de belangen van ons allemaal met grote wijsheid!

Marian de Keijzer - Tintel uit Hardinxveld-Giessendam

advertentie
advertentie