Wasko sluit Kinderkaravaan in Giessenburg

30 september 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Op 1 januari 2015 sluit de Kinderkaravaan van Wasko in Giessenburg. Eerder dit jaar leek het er nog op dat de Kinderkaravaan in Giessenburg open zou blijven. Tijdens een ouderavond in februari werd een plan gemaakt om samen met de ouders te werken aan meer inschrijvingen. Ondanks een groot aantal inspanningen blijkt nu dat het aantal kinderen op de dagopvang en de buitenschoolse opvang niet voldoende is toegenomen. "We leiden te veel verlies op deze locatie. Wasko wil een gezonde organisatie zijn en natuurlijk het liefst in de hele regio aanwezig zijn. Helaas lukt dat niet in Giessenburg", legt Directeur-bestuurder Mieke van der Linden uit.

Impulsen geven

Een open dag, flyers en brochures huis-aan-huis in het dorp, acties bij de Albert Heijn, Facebook advertenties en een opa- en omadag zijn een aantal van de acties die Wakso het afgelopen jaar ondernam om de Kinderkaravaan onder de aandacht te brengen. Van der Linden: "We willen helemaal geen locaties sluiten en daarom zijn we niet over een nacht ijs gegaan. Als we locaties hebben die minder goed lopen proberen we juist een impuls te geven aan die locatie door acties te organiseren en nieuwe producten te ontwikkelen. Helaas moeten we wel reëel blijven. Het heeft in het geval van de Kinderkaravaan onvoldoende nieuwe kinderen opgeleverd". Het personeel van de Kinderkaravaan krijgt een andere plek binnen Wasko.

Samen afscheid nemen

Alle ouders zijn dinsdagavond 30 september telefonisch op de hoogte gebracht. Iedere ouder heeft waar mogelijk alternatieven aangeboden gekregen voor opvang in de buurt. Van der Linden: "De meeste ouders stelden het op prijs dat we deze persoonlijke benadering kozen. Uit de gesprekken is gebleken dat de ouders en de kinderen graag op een goede manier afscheid willen nemen van de Kinderkaravaan en de pedagogisch medewerkers, dus daar gaan we voor zorgen."

advertentie
advertentie