Lionsclub rijdt tegen taaislijmziekte

1 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM /'SLIEDRECHT - De Lionsclub Alblasserwaard Tablis heeft voor de vijfde keer de Tablis Trophy gereden. 46 equipes genoten op zaterdag 27 september van het mooie weer en zorgden er voor dat aan het eind van de dag een cheque kon worden overhandigd ten behoeve van onderzoek naar de taaislijmziekte.

Het is elk jaar voor de deelnemers weer een bijzondere verrassing om te ontdekken waar de rally hen die dag heen voert. Dit keer ging de tocht naar Voorne en Putten met als lunchstop het Ramschip De Buffel in Hellevoetsluis. In het parcours was in Heenvliet een puzzeltocht te voet ingebouwd. Het einddoel was de dinerlocatie, het Carltonhotel in Spijkenisse. De rally begon met het verrijden van een parcours in Ridderkerk waar een van de deelnemers een vrachtwagen moest besturen.

In het Carltonhotel kon de cheque worden overhandigd aan Samnatha Niesing. Zij heeft de taaislijmziekte (Cystic Fibrosis) in een vergevorderd stadium en is tevens ambassadrice voor de stichting NCFS, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

advertentie
advertentie