Willem de Zwijger college blijft zich inzetten voor de maatschappij

3 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

PAPENDRECHT/H'VELD-G'DAM - Hoewel een maatschappelijke stage voor middelbare school leerlingen niet langer verplicht is, blijft het bij Willem de Zwijger college onderdeel van het curruculum. Juist omdat het belangrijk is dat leerlingen zien en ervaren hoe het is om een schakel te hebben met de rest van de maatschappij. Woensdagavond lieten leerlingen uit de bovenbouw van havo en vwo met veel enthousiasme zien wat zij hadden gedaan en geleerd tijdens hun 30-uur durende stage.

De leerlingen deden van alles: van helpen bij dementerende ouderen, tot assisteren bij het Rode Kruis of de EHBO. Van hutten bouwen met Sliedrechtse kinderen tot meedraaien in een kinderdagverblijf of basisschool. Van assisteren bij een jeugdopvang tot het helpen van ouderen met hun computer. Velen bleven hangen bij hun stage-adres omdat ze het zo leuk vonden. Sommigen draaiden zelfs het dubbele aantal uren.

Deze stages helpen veel jongelui bij de keuze van hun vervolgstudie. Zo komt menigeen er achter dat zorg, werken met kinderen of dieren echt een richting is waar ze in verder willen groeien.

advertentie
advertentie