Comité in actie voor kinderen in Oekraïne

4 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

H'VELD-G'DAM - Het Comité van stichting Kom over en help in Hardinxveld-Giessendam gaat een huis-aan-huis collecte houden voor kinderen in Oekraïne. Deze collecte zal plaatsvinden van maandag 13 oktober tot en met zaterdag 18 oktobeR.

De comitéleden uit Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, en Brandwijk zetten zich al jaren in voor de verschillende projecten van stichting Kom over en help. Ditmaal willen zij zich speciaal inzetten voor kinderen die in uitzichtloze situatie verkeren in het westen van Oekraïne.

Veel kinderen in Oekraïne struinen dagelijks door de straten. De kinderen komen uit gebroken thuissituaties. Door het gebrek aan mensen om hen heen, die er voor hen zijn, zijn ze overdag op straat te vinden. Sommigen eten dagen niets en voor een aantal is er geen mogelijkheid om naar school te gaan. In Lviv is een Day Care Centre gestart om door de weeks deze kinderen een plek te bieden. Ze ontvangen een maaltijd, krijgen begeleiding bij hun huiswerk (als dat nodig is) en horen verhalen uit de Bijbel. Tijdens de programma's wordt er gevoetbald, geknutseld en worden er christelijke liederen gezongen. Juist voor kinderen met dit vooruitzicht is het belangrijk dat zij horen van andere waarden en normen.

Kom over en help is een christelijke stichting die zich al tientallen jaren inzet voor mensen in Oost-Europa en Eurazië. Zij wil kinderen en gezinnen helpen bij onderwijs, een veilige leefomgeving, gezondheidszorg en dagelijkse levensbehoeften. Kom over en help werkt i ontwikkelingsgebieden samen met kerken en lokale partners. Dit doet zij vanuit de overtuiging van de christelijke roeping tot naastenliefde en zorg verlenen aan kwetsbare mensen.

Kijk voor meer informatie over dit project op www.komoverenhelp.nl

advertentie
advertentie