RIVER TROTTERS DAMES 1 VECHTEND TEN ONDER

5 oktober 2014 om 00:00 Sport

Afgelopen vrijdag avond traden de Hoek&Blok dames aan tegen de dames van Bouncers uit Waddinxveen. De verwachting was dat het een geduchte tegenstander zou worden en dat werd het ook.

Coach Marcus Lock kon weer beschikken over 11 dames en daarom was de opdracht om fel te starten en de tegenstander gelijk onder druk te zetten.

De eerste paar minuten verliepen moeizaam daar de Hoek&Blok dames ook gelijk onder druk gezet werden.

Er moest slim gespeeld worden en goede blokken gezet worden om vrij te komen. De teams waren aan elkaar gewaagd. Het 1e kwart eindigde in een kleine achterstand 9-11.

Voor het 2e kwart was de opdracht hetzelfde maar op de een of andere manier verliep de aanval niet lekker en erg rommelig.

Daar profiteerde de tegenstanders weer van en liepen zo uit naar een voorsprong van 6 punten. Ruststand 19-25.

Er moest iets veranderen om de wedstrijd in het voordeel van de Hoek&Blok dames te eindigen. De aanval moest gecontroleerder en rustiger opgezet worden en de verdediging nog feller.

Het belangrijkste, de vrije scores benutten en omzetten in punten!

Met dat in het achterhoofd begon de 2e helft. De Hoek&Blok dames zette alles op alles. Hele veld verdediging, dat wierp zijn vruchten af, onderschepping van de bal en meer dreiging naar de basket. Wat resulteerde in vrije worpen welke helaas niet allemaal omgezet werden.

De verdediging was erg goed dat de tegenstanders 3 minuten niet tot scoren kwamen, 3e kwart werd met winst afgesloten 10-7, nog 3 punten achterstand weg te werken. Er was nog niets verloren.

Laatste kwart werd gretig aangevangen. Hard gevochten voor elke punt en na 7 minuten was het verschil nog maar 2 punten waardoor er nog feller gespeeld werd wat resulteerde dat de tegenstander 5x achter elkaar achter de vrije worp lijn mocht staan, gelukkig werd ook daar niet alles benut. Helaas konden de Hoek&Blok dames de achterstand niet wegwerken.

Aan de inzet van de Hoek&Blok dames heeft het niet gelegen maar erg zonde dat er veel ballen onder het bord gemist werden.

De eindstand was 40-43. Aanstaande vrijdag om 21.00 uur treden de Hoek&Blok dames aan tegen SBU uit Utrecht.