Verbreding sloot verloopt voorspoedig

7 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - De werkzaamheden aan de watergang langs de snelweg de A15, achter de Nieuweweg, verlopen voorspoedig. Dat meldt het Waterschap Rivierenland via woordvoerster Kim van Baal. De sloot wordt met gemiddeld 1 meter verbreed en krijgt een rechte damwand. De duiker wordt ingekort, zodat deze beter aansluit op de nieuwe damwand.

Het verbreden van de watergang is één van de maatregelen uit het plan dat waterschap en gemeente hebben opgesteld om de werking van het waterstelsel in dat gebied te herstellen. Eerder liep dit vertraging op omdat kabels en leidingen van het naastgelegen bedrijventerrein dichter op de sloot lagen dan voorzien.

De bewoners van de Nieuweweg houden de werkzaamheden in ieder geval in de gaten. Enkelen gaan geregeld kijken, zoals Dick van Horssen. Er is grote hoop dat deze maatregel doeltreffend is, gezien de wateroverlast juli dit jaar. ,,De regenval in september heeft in ieder geval niet tot problemen geleid, soms een stijging van 10 cm, maar dat is gelukkig niet bedreigend.''

advertentie
advertentie