240 uur werkstraf geëist voor stalkende Hardinxvelder

9 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

SLIEDRECHT - Hij bezorgde enveloppen met daarin een slakken, gaf een bitterbal met daarin een stanleymesje, plaste scheldwoorden in de sneeuw, gooide flessen tegen de woning en stuurde vele honderden berichten. Dat alles om zijn Sliedrechtse ex-vriendin uit de Staatsliedenbuurt terug te krijgen. Dinsdag 7 oktober stond de 43-jarige E. W. uit Hardinxveld-Giessendam voor de rechtbank van Dordrecht terecht voor zijn wangedrag in de afgelopen twee jaar.

Wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft krijgt de man een werkstraf van 240 uur. Verder eiste het OM een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar met als bijzondere voorwaarden een contactverbod, een gebiedsverbod en verplicht contact met de reclassering, waar gewerkt zal worden aan zijn alcohol -en drugsverslaving.

De Hardinxvelder kreeg enkele jaren geleden een relatie met de Sliedrechtse. Hij gaf er zijn huwelijk voor op en ging bij de vrouw wonen. Na verloop van tijd ging de relatie stuk. Tussen september 2012 en januari 2013 stuurde W. veelvuldig berichten naar zijn ex-vriendin om weer aandacht van haar te krijgen. Hij stuurde onder meer teksten als: ,,Ik ga door tot je kapot, dood en verbrand bent." Begin 2013 leek het weer goed te gaan tussen de twee. Al snel ging het weer mis en W. werd door de vrouw het huis uit gestuurd.

Bitterbal

Tussen februari 2014 en juni 2014 haalde de veertiger van alles uit om zijn ex-lief weer voor zich te winnen. De officier van justitie hield voor: ,,U hebt mevrouw eindeloos en extreem gestalkt met e-mails, facebookberichten en sms'jes. U hing rond bij haar woning, bonkte op de deur en de ramen, bezorgde enveloppen met daarin slakken en een bitterbal met een stanleymesje. Verder gooide u flessen tegen de woning, kalkte teksten op de ramen, gooide etensresten, afval en een brandend pakketje in de tuin en plaste scheldwoorden in de sneeuw in de tuin van mevrouw." De meeste dingen gaf de verdachte direct toe. Hij verklaarde: "Ik hoopte het contact te kunnen herstellen. Achteraf gezien ben ik dom en kinderachtig bezig geweest. Dit was de verkeerde manier van aandacht vragen."

De betreffende vrouw uit Sliedrecht liet weten dat de afgelopen jaren voor haar erg zwaar waren en dat ze, ondanks het feit dat de 'stalkingsterreur' is gestopt, nog steeds rechtop in bed zit als ze wat hoort. De verdachte vertelde tegen de rechters dat hij inmiddels het roer heeft omgegooid: "Ik ben gestopt met het gebruik van wiet en marihuana. Ook het alcoholgebruik is een stuk minder. Verder ben ik hard op zoek naar werk en zoek ik geen contact meer met mevrouw. Ik wil haar en haar buren excuses aanbieden. Het zal niet meer voorkomen. Het is nu definitief uit."

Volgens de openbaar aanklager zijn alle tenlastegelegde feiten wettig envovertuigend bewezen en verdient de man de eerdergenoemde straf. De rechtbank gaat twee weken nadenken over de zaak en doet op 21 oktober uitspraak.

advertentie
advertentie