Deel opbrengst negentiende Dorcas Voedselactie voor Syrische vluchtelingen

13 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

Hardinxveld-Giessendam- Van 2 tot en met 9 november wordt de 19e Dorcas Voedselactie gehouden. In Nederland zamelen duizenden vrijwilligers voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Ook komt dit jaar een belangrijk deel van de opbrengst ten goede aan mensen die getroffen zijn door het geweld in Syrië.

Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer en komt in actie voor mensen die geen beroep kunnen doen op een sociaal of financieel vangnet. Met de Dorcas Voedselactie 2014 zamelt Dorcas voedsel en geld in. Het voedsel deelt Dorcas in voedselpakketten uit aan mensen die dit zelf niet kunnen kopen vanwege armoede, leeftijd, ziekte of beperking. Het geld besteedt Dorcas aan de transportkosten van de voedselpakketten en aan voedselzekerheidsprojecten waarmee mensen in hun eigen levensonderhoud leren voorzien door een opleidingen te volgen, een microkrediet aan te vragen of begeleiding ontvangen op de arbeidsmarkt.

Deel van de opbrengst voor Syrische vluchtelingen

Dit jaar streeft Dorcas ernaar om 50.000 voedselpakketten en 350.000 euro aan giften in te zamelen. De Dorcas Voedselactie maakt het voor Nederlanders mogelijk om op een praktische manier in actie te komen voor Syrische vluchtelingen en de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dorcas is actief op het gebied van rampenmanagement, sociale zorg en duurzame ontwikkeling en komt in actie voor de allerarmsten, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas ondersteunt 154 projecten in 17 landen in Oost-Europa en Afrika en werkt samen met lokale partnerorganisaties.

Meer dan zeshonderd supermarkten verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen er voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Op deze lijstjes staan producten die samen een voedselpakket vormen. Mensen doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers voor verwerking in een voedselpakket.

In Hardinxveld-Giessendam wordt op vrijdag 7 en zaterdag 8 november de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locatie: MCD supermarkt Timmer, Peulenplein 4.

Voor het inzamelen van het voedsel zijn vrijwilligers nodig. Als u daarvoor een paar uurtjes van uw tijd beschikbaar wilt stellen, belt u dan a.u.b. naar Adri Pille, tel. 614067.

Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.

advertentie
advertentie