Website en slogan cultuureducatie gepresenteerd

17 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

ALBLASSERWAARD-VIJFHEERENLANDEN - Wethouder Elisabeth van Leeuwen presenteerde afgelopen donderdag de website www.cultuurkwaliteit.nl. Deze website maakt deel uit van het regionale project 'Cultuureducatie met kwaliteit'. Het project heeft als doel de persoonlijke ontwikkeling en creativiteit van kinderen te stimuleren door meer aandacht te besteden aan kunst en cultuur op school. Naast een website werd ook de slogan 'Ervaren, ontdekken, leren & creëren' gepresenteerd door vier leerlingen van de Hendrik van Brederodeschool in Ameide. Zij hebben al hun creativiteit in de strijd gegooid en zijn als ware reclame-ontwerpers aan de slag gegaan om de slogan uit te werken.

Resultaat

Inmiddels zijn twaalf scholen aan de slag met het project. Daarvan zijn acht scholen begonnen aan De Cultuur Loper; een instrument waarmee scholen worden geholpen om een inhoudelijk activiteitenprogramma in te richten dat aansluit bij hun cultuurvisie. Van de vier andere scholen doen er leerkrachten mee aan de opleiding tot Intern Cultuur Coördinator. Daarnaast krijgen culturele aanbieders met een educatief aanbod trainingen om beter op de behoefte van de basisscholen in te kunnen spelen. Het eerste resultaat hiervan is zichtbaar in het product 'Feestbeestjes' van beeldend kunstenaar Anton Klein en schrijfspecialist Inge van Wijgerden. Dit product is ontstaan vanuit de training 'Van idee tot product'.

Subsidie

Het project 'Cultuureducatie met Kwaliteit' is bestemd voor basisscholen in de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en is opgezet en uitgewerkt door de regionale schoolbesturen, de gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik, Kunstgebouw en het Nationaal Glasmuseum. Het project is mede mogelijk door subsidie van de Rijksoverheid.

advertentie
advertentie