Wandelwagensoos over taalontwikkeling bij peuters en baby's

22 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

H'VELD-G'DAM - Op donderdag 6 november vindt in Hardinxveld-Giessendam een wandelwagensoos plaats. Tijdens deze ochtendbijeenkomst komen (groot)ouders meer te weten over de taalontwikkeling bij hun baby of peuter. Bovendien kunnen ze direct hun vragen stellen aan een jeugdverpleegkundige van Rivas Zorggroep.

Vanaf de geboorte komt een baby in contact met taal. ,,Op dat moment begint taal zich bij een kindje al te ontwikkelen", vertelt Lonneke Korten, jeugdverpleegkundige bij Rivas. ,,Ouders kunnen spelenderwijs met hun kind hieraan werken. Daarbij gaat het over spraak, het begrijpen van woorden en uiteindelijk ook lezen. Tijdens de ochtendbijeenkomst krijgen ouders meer informatie over en praktische tips voor het stimuleren van taalontwikkeling. In dat kader geeft een medewerker van de bibliotheek een leuke voorleesdemonstratie."

Bezoekers kunnen hun kinderen meenemen naar de bijeenkomst. Lonneke: ,,De kinderen kunnen lekker spelen. Bovendien worden er diverse verhalen voorgelezen, waar de kinderen naar kunnen luisteren."

De wandelwagensoos vindt plaats op donderdag 6 november van 10.00 tot 11.15 uur (inloop vanaf 09.45 uur) bij de bibliotheek AanZet aan de Pietersweer 34 in Hardinxveld-Giessendam. Deelname is gratis en geïnteresseerden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via jgz.spreekuur.hardinxveld@rivas.nl of bij de bibliotheek. De wandelwagensoos wordt georganiseerd door jeugdgezondheidszorg van Rivas en bibliotheek AanZet.

advertentie
advertentie