Kerkdienst voor kinderen op Dankdag (5 november 2014)

26 oktober 2014 om 00:00 Activiteiten

"Genoeg te delen!"

Dit is het thema van de kerkdienst voor kinderen op dankdag D.V. woensdag 5 november 2014.

Ds. K.D. van den Hout uit Giessenburg zal dit thema toelichten aan de hand van Johannes 6:1-15 "Het teken van het brood". Het wonder uit deze geschiedenis laat ons zien wie Jezus is en roept ons op om in Hem te geloven. Ook komt naar voren dat we bij God moeten zijn voor alles wat we nodig hebben, zowel in materieel als in geestelijk opzicht. Bij de Heere is er genoeg, zodat wij -net als de jongen en de discipelen- weer uit mogen delen aan anderen. Wij horen Hem daarvoor te danken en mogen daar op dankdag in het bijzonder bij stilstaan.

De collecte is bestemd voor het project "Tafeltje dekje in Moldavië" van Luisterend Dienen. Voor veel ouderen in Moldavië is het dagelijks leven een strijd om te overleven. Christelijke partnerorganisatie Bethania biedt dagopvang en thuiszorg aan zeer arme en kwetsbare ouderen. Door goede voeding en (huishoudelijke) verzorging wordt het leven van deze arme, oude mensen een beetje draaglijker.

De dienst begint om 8.45 uur in de Maranathakerk aan de Peursumseweg te Giessenburg. Het is een gezamenlijke dienst van de drie Giessenburgse kerken in samenwerking met basisschool "De Hoeksteen".

De kinderen komen op de gebruikelijke tijd naar school, waarna alle kinderen gezamenlijk naar de kerk lopen. Ook ouders, verzorgers en belangstellenden zijn van harte welkom. Voor de allerkleinsten is er kinderoppas aanwezig (in de torenzaal).

advertentie
advertentie