Nieuwe locatie De Tiendwaert bijna gereed

26 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Over enkele maanden kan de nieuwe locatie van verpleeghuis De Tiendwaert in gebruik worden genomen. Na vele jaren in een tijdelijke locatie in Boven-Hardinxveld te zijn gehuisvest, is er binnenkort sprake van een definitief gebouw in De Peulen. Daar wacht een mooi en doelmatig gebouw op haar bewoners.

Op dit moment is de 'Stichting Vrienden van Tiendwaert & Judith Leysterhof' acties aan het voorbereiden om geld bijeen te krijgen voor een aantal extra voorzieningen voor de tekomstige bewoners. Dat is gelet op de situatie van deze bewoners erg belangrijk. Zij zijn veelal gebaat bij speciale voorzieningen. In de praktijk is er regelmatig behoefte aan bijzondere activiteiten. Om deze te kunnen bekostigen moet er vaak een beroep worden gedaan op particulieren, bedrijven, instellingen en fondsen. Daarbij wordt de Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof ingeschakeld om geld te genereren. Van de financiële bijdragen worden materialen gekocht om de woonkamers gezellig aan te kleden of om een dagje uit te bekostigen. Maar er zijn ook grotere bedragen nodig om zaken aan te schaffen die speciaal gericht zijn op de situatie van de bewoners. Voorbeelden uit het verleden zijn een piano, een verhalentafel en een beeldbank met herinneringsfoto's. Met de steun van de stichting wordt het leven van de bewoners een stuk aangenamer.

Juist nu de Tiendwaert gaat verhuizen naar een nieuwe locatie, zijn er extra geldmiddelen nodig, zodat bepaalde voorzieningen op maat kunnen worden gerealiseerd. Voor het nieuwe gebouw is een aandachtsmuur nodig, de inrichting van een belevingstuin, een aantal flatscreens en diverse andere zaken. Daarom wordt er een beroep gedaan op iedereen om de Stichting Vrienden financieel te steunen. U kunt donateur worden van de Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof of een eenmalige bijdrage geven. U kunt uw gift direct overmaken naar IBAN NL 92 RABO 0113931980 of contact opnemen via telefoonnummer (0184) 65 74 00 of een e-mail sturen naar receptie.twt@rivas.nl.

advertentie
advertentie