Videoland Hardinxveld gaat sluiten

28 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Ze heeft er heel goed over nagedacht en uiteindelijk de beslissing genomen om de deuren van haar Videoland vestiging aan de Peulenstraat halverwege februari 2015 voorgoed te sluiten. ,,Ik heb dit nieuws een week geleden via Facebook kenbaar gemaakt en ben onder de indruk van de vele hartverwarmende reacties van de klanten", vertelt eigenaresse Cora van Wijk. ,,Veel mensen geven aan dat zij mijn adviezen, maar ook de gezellige sfeer erg zullen missen."

Door Ria Scholten

,,De wereld verandert momenteel zo snel dat je in onze branche alle zeilen bij moet zetten om je bedrijf draaiend te houden", constateert Cora. ,,Deze vestiging is nog steeds winstgevend, maar ik zie het resultaat toch jaar na jaar minder worden. Om die reden durf ik geen langjarige (huur)contracten meer aan te gaan. Een belangrijke reden voor de teruglopende omzet is Video on demand. Het is tegenwoordig zo gemakkelijk om vanaf de bank in de huiskamer een film te huren, dat veel mensen voor deze optie kiezen."

,,De beslissing om te stoppen was niet gemakkelijk. In de loop van de jaren heb ik met veel mensen een band opgebouwd en ook tussen de klanten onderling zijn er leuke contacten ontstaan. Ik vind het leuk om te zien dat zij elkaar advies geven over films die naar hun mening het bekijken wel of niet waard zijn. Daarnaast lopen veel mensen snel even binnen voor rookwaren, frisdrank, chips en snoep. In veel gevallen wordt er dan meteen nog even een filmpje gehuurd."

Abonnementen

Videoland heeft een aantal abonnementen, waarvan ook in Hardinxveld veel gebruik wordt gemaakt. ,,De abonnementhouders hoeven zich geen zorgen te maken over de afwikkeling", laat Cora weten. ,,In de maand december vindt de laatste incasso plaats, waarna er nog een maand kan worden gehuurd. Daarna is het tijd voor het onvermijdelijke. In februari ga ik de winkel leegverkopen. Alle films gaan dan tegen een bijzonder zacht prijsje de deur uit."

Het afscheid van haar medewerkers valt Cora niet mee. ,,Ik word in de zaak bijgestaan door Betty, Robin en Menno", vertelt ze. ,,Zij zijn al een tijdje op de hoogte van de naderende sluiting en gaan daar buitengewoon sportief mee om. Ik vind het stoer dat zij gewoon blijven meedraaien en hun best doen. Daarom wil ik ben nu alvast bedanken voor hun inzet. Aan de oud-medewerkers Berber en Judith bewaar ik bijzonder goede herinneringen. We hebben altijd bijzonder fijn met elkaar gewerkt. En dan zijn er nog de vele trouwe klanten, met wie ik letterlijk lief en leed heb gedeeld. Ik wil iedereen bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en de vele leuke gesprekken die ik in de afgelopen jaren heb gevoerd. Uiteraard zullen wij in de komende maanden de service blijven bieden die de klanten van ons gewend zijn."

Foto-onderschrift: Cora weet nu al dat zij haar klanten erg gaat missen.

advertentie
advertentie