Dammers tevreden.

29 oktober 2014 om 00:00 Sport

H'veld - G'dam. Dammers zijn na een overwinning vaak zeer in hun 'sas'. Bij een verlies partij zijn ze vaak 'sikkeneurig'. Maandag 27 oktober j.l. waren ze aan het eind van de avond 'tevreden'. Waarom ? Wel, de totaal uitslag van de teamwedstrijd die avond tegen de dammers van De Kroonschijf uit Mookhoek was 8 - 8.

Gelijkspel dus.

Het begon wel goed. Aart Romeijn haalde een slagzet uit, waardoor de 2 punten binnenwaren. Nadat Henk Sterk een remise had behaald, maakte Jonathan Mentink in een prima eindspel korte metten met zijn tegenstander. Een 5 - 1 tussenstand stond op de borden. Wim Buijk en Arie Bakker daarna wikkelden hun partijen bekwaam af naar een puntendeling. Daarna kreeg Ton van Houwelingen een verrassende combinatie van zijn tegenstander te zien, en kon meteen opgeven.

De schijven van Van Wijngaarden stonden goed op het bord, maar hij gaf er pardoes één weg. Zijn tegenstander voorzag nog een lang en moeilijk eindspel, bood remise aan, hetgeen Daaf meteen accepteerde. We stonden immers in de tussenstand nog voor. Gerrit den Besten tenslotte verbruikte in zijn partij (te) veel tijd, waardoor hij bij de tijdcontrole te weinig zetten had gedaan. Verlies was zij deel.

Mede gezien de wedstrijd tegen deze mannen in het vorige seizoen, konden we toch met de totaal uitslag tevreden zijn.

De overige onderlinge wedstrijden gaven de volgende uitslagen:

Ad de Hek - Piet Verkaik: 2 - 0.

Peter van Noordennen - Wim Kalis: 0 - 2.

Peter de Hek - Gertjan van Herwaarden: 2 - 0.

Door deze resultaten blijft Peter de Hek fier koploper in de onderlinge competitie.

advertentie
advertentie