CAB River Trotters heren 2 hard onderuit.

1 november 2014 om 00:00 Sport

Zaterdag 1 november 2014, de heren van CAB holland River Trotters heren 2 mogen na een rust periode van vier weken weer aantreden in de sporthal Wielewaal in Hardinxveld Giessendam.

Coach Rudy Vendelbosch moet het doen met een sterk uitgedunde selectie. Door omstandigheden kunnen meerdere spelers niet aanwezig zijn. Spijtig en dit toont zich al snel in de wedstrijd.

De start van het eerste kwart is nog voortvarend met een 6-0 opening en de tegenstander Lokomotief uit Rijswijk die veel ballen weg gooien. Als de tegenstander echter het ritme begint te vinden stagneren de aanvallen van River Trotters. De heren van Lokomotief spelen een felle verdediging over een groot gedeelte van het veld. De CAB River Trotters mannen hebben grote moeite om de bal in het team te houden en lijden meervoudig balverlies. Het eerste kwart eindigt op 14-20.

De zone verdediging wordt aangepast in een poging de snelle aanvallen van Lokomotief te kunnen onderbreken. Echter vallen er door een stuk overenthousiasme diverse gaten in de verdediging en dit samen met een tekort aan lange mensen voor de rebound maakt dat de tegenstander makkelijk uit kan lopen. River Trotters krijgt wel de kansen maar mist een beetje fysieke kracht en gochme in de aanval om echt potten te breken. Zij komen nog wel meerdere keren op de vrije worp lijn maar kunnen die maar zelden benutten. Het tweede kwart eindigt met 13-25 en geeft een ruststand van 27-45.

Het derde kwart komt er meer beleving in het team van CAB River Trotters en ze komen makkelijker tot scoren daar waar ze de tegenstander zeker vier minuten van het scoren af houden. De vermoeidheid slaat echter ook toe en met een smalle selectie biedt dit niet veel mogelijkheden meer. Derde kwart stopt op 11-19, tussenstand van 38-64.

Het vierde kwart wordt er vrijer gespeeld. De mannen van CAB River Trotters werken hard en kunnen door fraaie scores er nog een aardige wedstrijd van maken voor het publiek, winst zit er niet in maar de mannen kunnen voor de werklust met opgeheven hoofd van het veld. Vierde kwart eindigt op 18-22 en dit brengt de eindstand op 56-86.

Een ruim verlies en eigenlijk onnodig als het team completer zou kunnen zijn. Volgende week zaterdag 8 november staat de uitwedstrijd tegen Oegstgeest op het programma. Hopelijk met een ruimer team en een overwinning.

Topscorers: Bart Hettema 16 punten, Lennart Blokland 15 punten en Levi Baardman met 8 punten.