Vriendenschaar winnaar intro personeel zaaltoernooi

2 november 2014 om 00:00 Sport

Het toernooi, voor de 28e keer georganiseerd, werd geopend met de wedstrijd tussen de Merwede uit Sliedrecht en HKC uit Boven-Hardinxveld. Vooraf was veld 1e klasser HKC licht favoriet voor de overwinning op Merwede, op het veld uitkomend in de 2e klasse. Merwede kwam fel uit de startblokken en bood HKC veel tegenstand. Na een gelijk opgaande start wist Merwede een lichte voorsprong te nemen op HKC en met een knappe 20-16 einduitslag de wedstrijd te winnen.

Na de 1e wedstrijd lieten de allerjongste Vriendenschaar leden, de "kangeroes" hun kunsten zien in een heuse demonstratie. Ook de F-pupillen van Vriendenschaar mochten hun krachten gaan meten met F-teams van HKC, Merwede en GKV. Na het 1 voor 1 oplopen van de kinderen konden de jeugdwedstrijden van start gaan en de talrijke toeschouwers genieten van vele onvergetelijke korfbalmomenten.

Aansluitend aan deze jeugdwedstrijden startte de tweede wedstrijd, tussen Vriendenschaar en Merwede. De 1e helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd en werd er flink gescoord. Na een 13-12 ruststand in het voordeel van Vriendenschaar begonnen de ploegen aan de 2e helft. Bij Vriendenschaar waren er 6 nieuwe spelers in het veld gekomen, dit bleek voor Merwede te veel van het goede waarbij ook de vermoeidheid toesloeg van de 2e wedstrijd. Vriendenschaar bleef scoren terwijl de productie bij Merwede stokte. De einduitslag werd 27-18 voor Vriendenschaar

Na deze wedstrijd was er de traditionele presentatie van alle teams van KV Vriendenschaar aan publiek en aanwezige sponsoren op het aangelegde Vriendenschaar sponsorplein.

De laatste wedstrijd was de Hardinxveldse derby. Het publiek, in de hele avond goed gevulde sporthal De Wielwaal, ging er dan ook maar eens goed voor zitten. Na het oplopen gingen beide ploegen fanatiek van start. Vriendenschaar nam meteen een kleine voorsprong, echter HKC kwam direct terug. Om en om scorend gingen beide ploegen met een 10-9 voorsprong voor Vriendenschaar de rust in. Na de pauze kon HKC niet meer bijblijven met de scores terwijl Vriedenschaar bleef raak schieten. Uiteindelijk wist Vriendenschaar een 22-16 overwinning te behalen op HKC.

Toernooispeaker Maarten Boot reikte de prijzen (wedstrijdballen, beschikbaar gesteld door bouwonderneming Stout b.v.) uit aan de ploegen, waarbij Vriendenschaar als toernooiwinnaar in het bezit kwam van de wisselbeker van het Vriendenschaar-Intro Personeel-zaalkorfbaltoernooi.