Bewonersvereniging Nieuweweg - opnieuw mandaat van de leden.

4 november 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Bewonersvereniging Nieuweweg, opnieuw mandaat van de leden.

Zaterdag jl. heeft de Bewonersvereniging Nieuweweg haar jaarvergadering gehouden in het IJsclub gebouw aan de Parallelweg. De opkomst was groot, we mochten ca.35 leden verwelkomen.

Bij behandeling van de waterproblematiek kwamen opnieuw veel emoties en frustraties los, met name de wijze waarop gemeente en Waterschap, zeker na de bui van 28 juli jl., hiermee omgaan.

De impact die de wateroverlast op mensen heeft wordt zwaar onderschat, er zijn mensen die angst hebben voor "natte voeten" als ze meerdere dagen van huis moeten omdat het gevoel van veiligheid ontbreekt.

Cynisch genoeg is een slogan van het Waterschap: "Veilig leven in het rivierengebied, met droge voeten, voldoende schoon en mooi water, dat is waar Waterschap Rivierenland voor staat".

Ofschoon de Bewonersvereniging is ontstaan na de waterproblematiek van 2005 is dat niet het enige waar wij ons mee bezighouden. Zo komen er ook zaken als verkeersveiligheid aanbod, o.a. parkeren op de Nieuweweg, zwaar vrachtverkeer, 30km zone, onveilige situatie op/afritten A15 enz.

Verders werd er nagedacht over de te volgen koers van de Bewonersvereniging, e.e.a. zal mede afhankelijk zijn van de reactie van gemeente en Waterschap op de laatste ontwikkelingen.

De grote opkomst en uitgesproken steun door de leden heeft het bestuur als hartverwarmend ervaren. Als bestuur hebben wij afscheid genomen van, bestuurslid van het eerste uur, Jannie de Rooy. Wij bedanken haar voor haar tijd en inzet gedurende al die jaren. Als nieuwe bestuursleden mochten wij Alies Advokaat(Nw.weg noord) en Johan de Ruijter(Nw.weg midden) welkom heten.

Na de rondvraag en sluiting van de vergadering konden we gaan genieten van een heerlijk buffet keurig verzorgd door onze leden Willeke en Chris. Het water liep je daarbij in de mond, wat natuurlijk vele malen beter is dan dat het water over de Nieuweweg loopt ?

Tijdens dit gedeelte vonden er ook ontspannen gesprekken plaats en werden er nieuwe contacten gelegd.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond.

Mocht u geinteresseerd zijn in de Bewonersvereniging dan bent u van harte welkom, voor informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter Peter Cornege Tel.0184-618661 of mailen naar willeke.blom@kpnmail.nl

Namens het bestuur, Dick van Horssen

advertentie
advertentie